Mindeord


Mindeord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Auktionarius og direktør Knud Bruun er stille sovet ind lørdag den 25. februar, 78 år gammel.

Knud blev født i Ravnkilde i Nordjylland, men flyttede som helt ung til Vejle. Han arbejdede som sælger både for Junckers Savværk og senere for Gori, men som det selvstændige og initiativrige menneske han var, ønskede han hurtigt at blive selvstændig.

Sammen med sin hustru Pus, startede han fabrikken Danket i Taulov, som producerede parketgulve.

Senere blev det til en listefabrik, hvor Knud udviklede en særlig bøjning af lister til karme og til slut slog Knud ind på produktion af lerdue-kastemaskiner, og virksomheden hed nu Danlac. Virksomheden eksporterede til 62 lande, og Knud rejste selv hele verden rundt og monterede maskinerne. I en periode boede Knud i Tampa i Florida, imens Pus passede det danske kontor.

Parret flyttede senere til Brørup, hvor de købte hal et og to på Brørup Marked, som de drev i en årrække sammen med en benzintank i byen.

I 1998 startede auktionshuset Bruuns Auktioner og blev beskikket auktionsleder i Esbjerg og Holsted retskreds.

Knud var et kendt ansigt i Brørup og omegn, både fra auktionshuset, men også for hans virke i Erhvervsrådet, bestyrelsen i Sparekassen og som lokalpolitiker.

Knud var kendt for sin fantastiske humor og en altid kvik kommentar. Han interesserede sig for andre mennesker og gav gerne råd, hvis han blev spurgt. Han havde en stor viden om rigtig mange ting.

For vores børn var han en rigtig bedstefar. Han legede med dem, da de var små, og senere fulgte han interesseret med i deres uddannelse og var stolt og glædede sig over, når det gik dem godt.

De sidste år var de begge hårdt ramt af sygdom. Knud var en fighter - han bevarede håbet langt hen af vejen og havde stadig mange ideer, som han ønskede at prøve af rent forretningsmæssigt. Han var hele sit liv forretningsmand og har altid klaret sig selv.

Knud var til sidst selv klar over, hvor det bar hen og tog afsked med sine nærmeste med en værdighed, som har kendetegnet hele hans liv. Han havde overvundet flere svære operationer, men lørdag morgen tabte han kampen mod kræften.

Knud efterlader sig sin hustru Pus og sin familie i Give.

Vi vil mindes Knud som den store mand, han var.

Ære været Knud Bruuns minde.

Mindeord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce