Dødsfald: Evald Andersen Skov


Dødsfald: Evald Andersen Skov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kolding: Evald Andersen Skov, Bertram Knudsens Have, Kolding, er stille sovet ind på Sygehuset i Kolding, 90 år gammel.

Evald Skov blev født i Sønderskov ved Brørup, men fik det meste af sin opvækst i Lervad ved Føvling, hvor han gik syv år i skole. Som 11-årig kom han ud at tjene på gårde i omegnen, dengang  med kost og logi. Efter krigen blev han soldat på Haderslev Kaserne. Derfra blev han forflyttet og gjorde tjeneste ved den danske styrke i Jever, Nordtyskland. Efter hjemsendelsen valgte han sin gerning i Føvling og omegn. Først ved at tjene på gårde, senere som maler med eget firma sammen med sin hustru Inger. De havde begge sans for farver og for at male, og smukt dekorere, bl.a. møbler. Som 12-årig malede Evald sit første billede, og gennem årene malede han mange smukke landskabsbilleder og billeder af både havet, blomster og dyr, og især hans barndomshjem blev ofte brugt som motiv.

Kolding blev stedet, hvor de slog sig endeligt ned, og boede mange år på Tvedvej, hvor hjemmet var udgangspunkt for hans mange rejser rundt i landet, som konsulent for Sadolin med besøg på møbelfabrikker, idet han havde udviklet en særlig sans og ekspertise for lakering af møbler.

Efter Ingers pludselige død i 2009 blev huset solgt, og Evald flyttede på plejehjem omgivet af flere af sine smukke malerier.

Evald var altid glad, optimistisk og humoristisk. Han tog alting roligt og sagde: "Ja, sådan er´ et jo". Da han til sidst måtte på sygehuset med lungebetændelse for fjerde gang, og brækket hofte , sagde han: " Jamen, det var da godt det var mig, det skete for. For jeg har da tid til det".

Bisættelsen finder sted fra Bramdrup Kirke onsdag, den 22. februar kl. 12.

Dødsfald: Evald Andersen Skov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce