Mindeord: Mike Newton


Mindeord: Mike Newton

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hodde: Ole Haahr Hansen skriver på vegne af "drengene fra Lundgaard og familier" disse mindeord om Mike Newton, Hodde:

Efter lang tids sygdom døde Mike den 14. juli på Tistrup Plejehjem. Vi kommer til at mangle hans gode humør og høje latter, som altid kendetegnede Mike i sociale situationer.

Mike kom til Danmark i 1973 som en af de første til at udnytte den frie bevægelighed af arbejdskraften inden for det nye EF. Hans bror, Gareth, havde allerede fået øjnene op for Danmarks herligheder, og nu fulgte broderen efter.

Mike fik hurtigt arbejde som tankvognschauffør på Varde Mejeris Nordenskov afdeling. Her kørte han blandt andet i Hodde og kom hurtigt til at blive en kendt og afholdt person i sognet. Ham "englænderen", som ikke talte dansk, men som alligevel kunne snakke med alle og gik lige ind med træsko på hos bønderne i Hodde og omegn - og så det grin.  Mange steder var der dækket op til en kop kaffe og lidt at spise, når Mike kom forbi, og så gik snakken. Hurtigt blev Mike flydende i vestjysk, og han overgav sig aldrig til rigsdansk.

I de første år boede han på Lundgaard i Hessel, hvor der var en ledig aftægtslejlighed og Anton Hansen, som snakkede lidt engelsk. Det måtte jo være der, han skulle bo.

Vi drenge på gården nød utroligt meget godt af Mike - hans lejlighed var altid åben, og han tog med glæde imod os og vores venner gennem 70'erne og efterfølgende i hans eget hus i Hodde. Senere fik vi også lært at drikke gin & tonic samt den meget mørke rom, som han yndede at drikke, men aldrig ude af kontrol - Mike følte et stort ansvar for os knægte. En introduktion til musikken fra The Who samt Simon & Garfunkel var også på programmet. Mike blev hurtigt en del af familien på Lundgaard, og det har han været lige siden. Vores forældre har tilbragt mange timer i godt selskab med Mike, som de også satte utrolig stor pris på.

Mike startede dart op i Varde - et på det tidspunkt totalt ukendt spil i Danmark, hvor flere af drengene fra området spillede med. Han var selvfølgelig også chauffør i sin Volvo til stævner i hele landet og til den seneste James Bond-film i biografen.

Senere var han meget aktiv i Nordenskov omkring både idrætsforeningen, Owen Luft og meget andet i byen. Han var én af de ildsjæle, som holder ting i gang.

Gennem årene har Mike altid haft Hodde som base, og på trods af sin svære sygdom de seneste mange år var hjemmet i Hodde hans holdepunkt, hvor gode naboer passede på ham. Til sidste måtte han dog overgive sig og flytte på plejehjemmet i Tistrup.

Mike var, som præsten sagde i kirken, et eksempel på en utrolig vellykket integration. Han vil blive savnet af mange. Æret være Mikes minde.

Mindeord: Mike Newton

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce