Mindeord: Laurids Sommer


Mindeord: Laurids Sommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tove og Mathias Sommer, skriver på familiens vegne mindeord over Laurids Sommer, Nørre Allé 18F, Nørre Nebel:

Mandag den 6. marts udåndede 91-årige Laurids Sommer på Esbjerg Sygehus. Laurids var en stolt landmand, der levede efter at holde kroppen sund og pleje sjælen. Han ville hellere give end tage, løfte end blive løftet - alt sammen drevet frem af grundtvigske tanker om fællesskabet.

Omdrejningspunktet for Laurids' liv var slægtsgården Vrågård i Sdr. Bork. Her voksede han op og byggede senere et liv med sin hustru, Kathrine. Sammen fik de fire døtre og en søn, Claus, der i dag driver Vrågård. Laurids havde selv fire søstre og anså det derfor som sin naturgivne pligt at videreføre gården.

Laurids gjorde en dyd ud af at have øje for og give til andre. Det viste sig ikke mindst i hjemmet, hvor Kathrine og Laurids' varme blev en magnet for områdets børn og voksne. På Vrågård blev der ofte sat et par ekstra tallerkener frem, når familien gik til bords.

Laurids var optaget af at være en god rollemodel for sine børn. Ved at gå forrest viste han dem værdien af at tage ansvar, opføre sig ordentligt og holde kroppen sund. Det sidste kom til udtryk i Laurids' kæpheste som morgengymnastik, levertran og kunsten at danse en god vals.

I 1989 flyttede Laurids og Kathrine til Nørre Nebel, hvor ægteparret havde købt hus på Farvervænget nord for Bredgade. Dermed sikrede Laurids sig langt ind i seniorlivet at kunne besøge Vrågård og hilse på dyr og børnebørn uden at skulle krydse for mange trafikerede veje. Han nød at have et af sine 17 børnebørn med på armen i stalden eller med bag rattet i traktoren.

Det var vigtigt for Laurids at engagere sig i den lokale udvikling - altid med respekt for traditioner og historie. Dette har gennemsyret hans liv og sat tydelige spor de steder, han har haft bestyrelsesposter og investeret tid og energi.

Især har Laurids lagt kræfter i bestyrelsesarbejdet omkring Værnengene, en post han overtog efter sin far, som spillede en central rolle i afvandingen af området syd for fjorden. Langt op i alderdommen havde han daglige udflugter til Værnengene, hvor han kunne se til køerne og indsnuse vestenvinden.

Den sidste formandspost blev afgivet, da han som 87-årig stoppede som formand i andelsboligforeningen på Nørre Allé i Nørre Nebel, hvor han levede med Kathrine de sidste år af sit liv. Her skal Kathrine nu finde sine ben efter tabet af sin mand og afslutningen på et ægteskab, der sidste år rundede 60 år.

Æret være Laurids Sommers minde.

Mindeord: Laurids Sommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce