Mindeord: Jørgen Snedker


Mindeord: Jørgen Snedker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jørgen Bendorff, Åvej 4, Tønder, skriver mindeord om Jørgen Snedker, Tønder:

Med sorg så vi søndag morgen i avisen, at tidligere afdelingsleder på slagteriet i Tønder, Jørgen Snedker, var afgået ved døden. Som tillidsmand på slagteriet gennem snart 30 år havde jeg i sagens natur nær kontakt med "den gamle". Og jeg lærte ham at kende som et yderst sympatisk og reelt menneske. Også efter fyraften havde vi ofte kontakt. Snedker var også historisk interesseret, og når han fandt eller hørte om noget, blev jeg straks orienteret.

Gennem de fem fusioneringer, Tønder Slagteri var igennem, blev mange dokumenter overflødige på grund af nye tilpasninger. Jeg kunne tage, hvad jeg anså for interessant for eftertiden, også de gamle protokoller fra starten af 1920erne. Det ligger nu alt på Lokalhistorisk Arkiv i Tønder, så man der, takket være Snedker, har et stort materiale om det nu nedlagte slagteri.

Selvfølgelig var der også et skel mellem ledelse og medarbejdere. Det adskilte sig nok ikke fra andre steder. Men at slagteriet i Snedkers tid lå helt i bund, hvad arbejdsnedlæggelser blandt landets slagterier angik, siger en del om samarbejdsklimaet på slagteriet.

I 1999 døde hans Birgit. Det var et hårdt slag for ham.

Snedker nåede at få en del år på pension, desværre med en del sygdom.

Når gamle slagteriarbejdere mødes på gaden i Tønder, bliver der snakket gamle dage. For alt er nu blevet historie. Men minderne lever. Lars og Peter: Jeres far vil ikke blive glemt blandt os gamle slagteriarbejdere.

Æret være Jørgen Snedkers minde!

 

Mindeord: Jørgen Snedker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce