Mindeord: Inger Nissen


Mindeord: Inger Nissen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindeord: Det havde været regn og rusk i nogle dage, så dagene gik med at se håndbold i fjernsynet. Godt nok var det ikke Skjerns herrehold, men Danmarks kvindelandshold, der spillede, men min mor så det, der var, men helst så hun altså Skjerns herrehold. Tirsdag morgen skinnede solen. Det betød, at min mor endelig kunne komme ud at cykle. Hun fandt altid et ærinde for at komme ud at gå eller cykle, for det var vigtigt at holde sig i gang.

Tirsdag kunne hun da lige cykle på containerpladsen med nogle brugte batterier. For det var vigtigt at give alt til genbrug og passe på naturen, som hun elskede så højt. Undervejs har hun helt sikkert set eller hørt nogle gæs eller svaner, eller har holdt øje med nogle kastanjetræer, som var ramt af sygdom, hvilket hun syntes var meget trist.

Min 86-årige mor var ikke som alle andre på den alder. I sommer var vi på Fanø, hvor vi cyklede rundt. På et tidspunkt gør hun opmærksom på, at nu runder vi de 100 kilometer. Hun var så sikker på cyklen, men alligevel forsigtig. Hun trak altid over vejen, for at stå på igen. Min mor nægtede at få en elcykel, det gav ikke nok motion.

Ofte var hun selv ved at glemme, at hun var blevet en ældre kvinde. På legepladsen kravlede hun op i klatrestativerne, eller var lige ved at slå kolbøtter på kolbøttestativet. Altid gyngede hun, hvis der var en gynge. På ferier var hun altid med på oplevelser, hun vidste så meget om Danmark og verden, og hun bød ind med den viden, hun havde. Altid sagde hun "ja tak", hvis vi spurgte om hun ville med på tur eller ferie, eller bare om til aftensmad.

Min mor var et meget fint menneske. Hun gik aldrig med sladder, hun lyttede og interesserede sig for andre, men hun kom aldrig med gode råd, før hun blev spurgt. Hun klagede aldrig, og hvis hun var ensom efter min fars død, så tog hun ud og fik frisk luft. Gå- og cykelture var hendes medicin.

Da min far levede og de begge blev pensionister, rejste de. De har været i Rusland, i Ægypten, på Island, på Nordkap og mange, mange andre steder. Inden da var der den årlige ferie en skiferie med familien. Min mor var ekspert i at kælke. Om aftenen kælkede hun med børnebørnene. Hun mestrede det langt bedre end alle vi andre.

Min mor har været aktiv hele sit liv. Hun har været foreningsmenneske og højskolemenneske. Hun har arbejdet i genbrugsforretning, været kasserer i en kegleklub, været i menighedsråd, spejderleder, været i cykelklubber og var stadig med i en gåklub.

Nu er det slut. Min mor nåede aldrig ud med batterierne på containerpladsen. Hun var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Hun var en lille spinkel kvinde, men hun efterlader sig et kæmpe tomrum.

Jeg var og er så stolt af hende.

Mindeord: Inger Nissen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce