Mindeord: Bent Løwenstein


Mindeord: Bent Løwenstein

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Inger Lauridsen, tidligere leder af Tønder Museum, skriver mindeord over Bent Løwenstein:

I forbindelse med at Bent Løwenstein døde den 17. april, føler jeg trang til at skrive nogle mindeord om hans virke i Tønder efter pensioneringen i 1988. Oda og Bent Løwenstein valgte, da Bent Løwenstein blev pensioneret fra militæret i 1988, at vende tilbage til Tønder, hvor Bent Løwenstein i en årrække var chef og kommandant på Tønder Kaserne.

Bent Løwenstein kom ind i Tønder Museums Vennekreds' bestyrelse, kort efter stiftelsen af venneforeningen, og fra 1993/94 blev han formand for vennekredsen. Bent Løwenstein beklædte formandsposten i Tønder Museums Vennekreds i mere end ti år. Han var formand i en periode, hvor Museerne i Tønder var inde i større bygningsmæssige forandringer, og her var det en glæde for Tønder Museum, at museet havde en vennekreds, hvis bestyrelse hele tiden bakkede fuldt op om museets tiltag. Det er ikke mindst Bent Løwensteins fortjeneste, at museet oplevede vennekredsens store medleven og opbakning. Bent Løwenstein så altid med positiv interesse på museets hektiske aktivitet og bakkede den op, hvilket vi, der arbejde sammen med ham, er ham dybt taknemmelige for.

Bent Løwenstein valgte at forlade bestyrelsesarbejdet i Tønder Museums Vennekreds da han for ni år siden blev 80 år, men han fulgte fortsat interesseret med i museets liv og var, indtil hans kræfter slap op, hvert år gæst ved Tønder Museum Vennekreds' årlige såkaldte nytårskur. Det er med vemod, at jeg har modtaget meddelelsen om Bent Løwensteins død, men han vil blive stående i min bevidsthed som en ægte ven af det kulturhistoriske museum i Tønder.

Æret være Bent Løwensteins minde.

Mindeord: Bent Løwenstein

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce