Major skriver mindeord over Löwenstein


Major skriver mindeord over Löwenstein

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

2. Telegrafbataljons (2. TGBTN´s) 1. chef og kommandant i Tønder oberstløjtnant Bent Erik Löwenstein (OL B. E. Löwenstein) sov stille ind i Tønder den 17. april 2017 i en alder af 89 år.

OL B. E. Löwenstein stod i 1978 for udflytningen af 2. TGBTN fra Aarhus til Tønder. Udover de normale militære arbejdsopgaver for en bataljonschef, blev han også pålagt at skabe de bedste mulige bosættelses forhold for bataljonens ca. 300 officer og faste stampersonel, arbejde til ægtefæller og børnepasningsmuligheder m.m.

OL B. E. Löwenstein fik hurtigt i de to år forud for udflytningen etableret et godt samarbejde og forhold med daværende borgmester Jens Børsting Andersen og kommunaldirektør Egon Nielsen med flere i Tønder.

2. TGBTN´s Indrykningen i Tønder 8. august 1978 blev en stor oplevelse og succes, som involverede deltagere aldrig vil glemme. Denne succes skyldes ikke mindst det positive forarbejde, som OL B.E. Løwenstein og hans hustru Jesper Papsø Löwenstein skal have en stor del af æren for.

OL B.E. Løwenstein bestred herefter chefposten i Tønder i 6 år frem til 1984. Også i disse år fortsatte han med styrkelse af det gode forhold til lokalsamfundet - og fik herved en meget stor berøring med den civile side af lokalsamfundet. Han blev bl.a. medlem af Tønder Rotar Klub. B. E. Löwensteins hustru deltog også aktivt i civilsamfundet - og blev efter kort tids bosættelse formand for Dansk Røde Kors' afdeling i Tønder, hvor hun gennem årene har gjort et stort arbejde. Jesper bestrider stadig denne formandspost, ligesom hun tog jagttegn og deltog i kasernejagterne.

OL B. E. Löwenstein var også som bataljonschef og garnisonskommandant en vellidt og respekteret chef, der var meget omsorgsfuld over for sit militært og civilt underlagte personel.

Efter 6 års tjeneste i Tønder fik OL B. E. Löwenstein i 1984 for 2. gang i sin militære karriere tjeneste ved en NATO-stab i Rendsborg, hvor han og hustruen var bosættende til sin pensionering i 1988.

Herefter flyttede de tilbage til Tønde, hvor de fortsatte de gode relationer med bekendtskabskredsen.

OL B.E. Löwenstein var født i Kliplev her i Sønderjylland, og som barn var han i en periode med sine forældre, der emigrerede til Canada i nogle år. Som 9-årig vendte han tilbage til Sønderjylland, hvor han efter realeksamen i Aabenraa fik svendebrev som maskinarbejder. Efter værnepligtstiden blev han optaget på daværende Forsvarets Gymnasium og fortsatte på Hærens Officersskole/Frederiksberg Slot.

Efter officersuddannelsen forrettede han inden chefposten i Tønder tjeneste ved Telegrafregimentet i Århus, Hærens Signalskole og Forsvarsstaben i København samt NATO-staben i Rendsborg.

OL B.E. Løwenstein opnåede at blive Ridder I. af Dannebrog

OL B. E. Löwenstein efterlader sin hustru Jesper Papsø Löwenstein og to døtre, Birgitte, der bor i Gadevang nær Hillerød, Tove i Aarhus samt 4 børnebørn og 1 oldebarn.

 

Ære være Oberstløjtnant Bent Erik Löwensteins minde.

Major skriver mindeord over Löwenstein

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce