Han glemte aldrig 9. april

Arkivfoto

Han glemte aldrig 9. april

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søndag den 1. april døde advokat Svend Oksen, Skærbæk, 91 år gammel. Han var født i Skærbæk 1925 og havde sit barndomshjem i direktørboligen på førstesalen i EASV's hovedbygning på Birkealle. Her oplevede han om morgenen den 9. april 1940, at besættelsesmagten overtog dele af skolen, der lå lige over for, og hejste hagekorsflaget på skolens flagstang. Det glemte han aldrig.

Efter skolegang og gymnasium læste han jura på Københavns Universitet, og som ung nyuddannet sagfører slog han sig ned i barndomsbyen. Her havde han i en menneskealder advokatvirksomhed, i den sidste tid sammen med kompagnonen C.J. Mazanti, der overtog forretningen. Oksen var en omhyggelig og vellidt advokat.

Han var desuden en mand, der især som yngre tog aktivt del i byens og egnens liv, ikke mindst foreningslivet. Bl.a. var han medstifter af Historisk Forening i 1967 og gennem 40 år foreningens sekretær og kasserer, hvorfor han også fuldt fortjent blev æresmedlem ved sin afgang fra bestyrelsen i 2007. I mange år var han desuden et værdsat medlem af Skærbæk Egnskor.

Han var dybt interesseret i kultur og religion og var medlem af en mindre gruppe, som jævnligt mødtes og diskuterede kulturelle og kirkelige spørgsmål. Desuden vikarierede han i perioder som kirkesanger i Skærbæk.

Svend Oksen var ugift og levede hele livet alene i sit hus på Skolegade, bortset fra en tid, hvor hans mor som gammel boede hos ham. En sygdom gjorde, at han fik det ene ben amputeret, men han blev boende hjemme, indtil han for et par år siden kom på plejehjemmet Mosbølparken. Svend var et meget trofast menneske og altid glad, når han fik besøg.

Han glemte aldrig 9. april

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce