Fra slamsuger til folkeskole - på scooter


Fra slamsuger til folkeskole - på scooter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da Lars Christian Jægershof fik konstateret leddegigt, ramlede hans verden. Men han sprang på sin scooter og kæmpede sig tilbage i arbejdslivet i en hel ny tilværelse.

NORDBORG: Fra Havnbjerg til Haderslev på scooter. Det lyder som et indslag i Guinness Rekordbog, men i et par år var det hverdag for Lars Christian Jægershof .

- Vi havde simpelthen ikke til råd til en bil, så jeg hoppede på min scooter. Sådan var det. Jeg ville tage den uddannelse, fortæller den 49-årige scootertrafikant om de hårde år på lærerseminaret i Haderslev.

Før tiden på scooteren sad Lars Christian Jægershof i et noget større køretøj, når han passede sit arbejde i kloakbranchen som slamsuger.

- Min læge sagde til mig, at så længe jeg arbejdede som slamsuger, kunne han ikke hjælpe mig. Det viste sig, at jeg havde leddegigt, og at jeg ikke kunne klare det fysisk hårde arbejde, forklarer han og fortsætter:

- Jeg har altid arbejdet. Lige siden jeg var lille, har jeg knoklet fysisk, og jeg fik aldrig taget en uddannelse, men fungerede bare som arbejdsmand. Så jeg kunne ikke sige stop. Men til sidst blev jeg fyret, og jeg tror godt, min mester kunne se, at min krop simpelthen ikke kunne mere, lyder det.

Fra slam til skolekridt

Efter et år som sygemeldt og med hyppige besøg på jobcentret tog den ufaglærte arbejdsmand en beslutning. Han ville videre.

- Først tog jeg en HF-uddannelse i Sønderborg, og så startede jeg direkte på læreruddannelsen i Haderslev.

Fem år efter den beslutning er kloakkerne skiftet ud med klasseværelser på Nordals Skolen.

- Jeg elsker livet som lærer. Jeg er vild med formidling, og jeg brænder virkelig for at arbejde med udskolingen, hvor jeg kan give børnene noget med ud i livet, fortæller Lars Christian Jægershof, der siden august har været ansat på fuldtid på skolen.

- Det går meget bedre med min gigt. Der er selvfølgelig gode og dårlige dage, men jeg må jo nok indrømme, at lægerne havde ret, siger skolelæreren, som aldrig havde klaret den alene:

- Det er min kones støtte, der har drevet mig. Jeg sprang ud fra 12-meter vippen uden at vide, om der var vand under mig. Jeg skylder hende alt, siger en mand, der nægtede at give op, da livet gjorde mest ondt.

Fakta
Lars Christian Jægershof

Er 49 år og bor i Havnbjerg med sin hustru Ruth.

  • Er født i Varnæs ved Aabenraa, hvor han var en del af en søskendeflok på otte.


  • Arbejder som folkeskolelærer på Nordals Skole, hvor han er klasselærer i 8.X og underviser syvende årgang i biologi.


  • Kommer fra et liv som arbejdsmand, hvor han hovedsageligt har arbejdet som slamsuger og med kloakering.


Fra slamsuger til folkeskole - på scooter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce