Mindeord Helge Skjerning


Mindeord Helge Skjerning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Min far, Helge Skjerning blev født den 29. november 1928 på Sundgade 20 i min oldefar Jørgen Lunds hus, som søn af regiments musiker Knud Sophus Skjerning og Marie Karoline Skjerning, og døbt i Sct. Marie kirken, hvor hans forældre også blev gift den 24. maj 1927.

Helge Skjerning voksede op på Helgolandsgade sammen med sin to år yngre bror Bent Eigil Skjerning, som gik bort for tre år siden.

Skolegang på Reimers Skole og læreplads som guldsmed ved Wilhelm Albert Nielsen, som i 1943 havde åbnet, Sønderborg Guld og Sølvsmedie, på Rønhaveplads.

Min far var en dygtig guldsmed og gravør. Efter endt læretid kom han til Randers, og arbejdede i et år hos Bræmer Jensens Guldvarefabrik, hvorefter han fik ansættelse hos Guldsmed Ulrich Johannsen, Perlegade her i Sønderborg. Der blev han til 1963, hvor mine forældre åbnede egen guldsmedie på Perlegade 62. Jeg var på det tidspunkt ti år og kan tydelig huske, den helt specielle dag, fuld af spænding og forhåbninger.

Min far var et meget engageret menneske. Formand for kajakklubben, Borgerforeningen, Sydjysk Guldsmedeforening, Gadeforeningen i øvre Perlegade, spillede i mange forskellige orkestrer blandt andet i Nordborg Amatørorkester Saso, hamunikaorkesteret og Frimurerorkesteret. Han havde den musikalske åre fra sin far, Knud Skjerning, som i mange år turnerede med Bror Kalles Kapel, og senere spillede med Sønderjylland Symfoniorkester.

I 36 år var min far også musikdirektør i Frimurerlogen Den faste borg ved Alssund. Både logen og borgerforeningen var faste holdepunkter i Helges Skjernings travle hverdag, der var dejlige timer og gode venner, indhold og dybde.

Sønderborg var det faste udgangspunkt, og selvom der var mange rejser, med gode venner, var der aldrig tvivl om hvor "hjemme" var.

Helge Skjerning var en venlig og levende mand, som med den faste base hos Dora, sin kone, som for et par år siden gik i forvejen, altid gerne ville skabe nye smykker, eller spille musik.

I Sct. Marie kirken slutter ringen for min far, vi vil mindes, og de smykker, han har skabt, vil i mange år minde os om hans virke.

Mindeord Helge Skjerning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce