Kærester springer ud som selvstændige sammen

Kæresterne Anders Grønning og Ditte Juelsgaard har sammen startet virksomhed i Ertebjerghav. Foto: Timo Battefeld

Kærester springer ud som selvstændige sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anders Grønning og Ditte Juelsgaard har skiftet København ud med Ertebjerghav på Sydals, hvor de nu tilbyder auto- og møbelpolstring.

Sydals: Der er kommet nyt liv i den gamle stald på Ertebjerghav 4. Ikke med dyr men derimod med et godt gammelt håndværk. Der er blevet indrettet en flot og traditionelt udseende polstrer. Ved hver deres store bord arbejder nu kæresterne Ditte Juelsgaard og Anders Grønning.

- Vi har tænkt på starte forretning sammen, siden vi mødte hinanden på teknisk skole i Skive for små ti år siden, og nu springer vi ud i det. Det er da lidt spændende. Også når begge indkomster afhænger af firmaet, fortæller Ditte, der er uddannet møbelpolstrer.

Sammen med kæresten Anders Grønning, der er uddannet autosadelmager, står hun bag Grønning & Juelsgaard, som firmaet hedder. Mens hun sætter ny og gamle møbler i stand samt producere nye, er hans primære ekspertise interiør til biler og både, sæder til biler, tandlæger, fysioterapeuter og fitnesscentre m.m.

- Jeg plejer at sige, at jeg polstrer alt det, der ikke står stille og Ditte alt det, der står stille, siger den 36-årige mand, der er opvokset i Sønderborg.

Hun har aldrig før været selvstændig, mens Anders fra 2010-13 drev AG Autopolstring i Klinting, indtil han rejste over til Ditte, der er fra Ringsted.

Vi har tænkt på starte forretning sammen, siden vi mødte hinanden på teknisk skole i Skive for små ti år siden. Det er da lidt spændende. Også når begge indkomster afhænger af firmaet.
Ditte Juelsgaard
De mødte hinanden for omkring ti år siden på teknisk skole i Skive, hvor hun læste til møbelpolstrer og han til autosadelmager. Foto: Timo Battefeld
De mødte hinanden for omkring ti år siden på teknisk skole i Skive, hvor hun læste til møbelpolstrer og han til autosadelmager. Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld

Blev træt af storby

Parret bosatte sig dengang i København, hvor de begge fik arbejde i branchen. For godt et år siden rykkede de til Sydals. Fra den ene til den anden dag blev 1.000 naboer skiftet ud med tre.

- Jeg har altid gerne villet tilbage til Als. Jeg prøvede igennem flere år forgæves at lokke Ditte herned, fortæller Anders, som fik held med sit forehavende, da parret for to år siden fik sønnen Otto.

- Jeg kunne mærke, jeg ikke gad bo i en lille lejlighed. Jeg vil gerne kunne åbne en dør op ud til en have og plads til, at Otto kunne bolstre sig. Otto må gerne blive en kæmpe stor bonderøv, siger Ditte med et stort smil.

I stedet for at bo i en andelslejlighed i København rykkede parret i maj 2017 til masser af landlig idyl i Ertebjerghav.

- Jeg vil hellere bruge to timer på græsplænen sammen med Otto, end to timer i en kø i København. Nu har jeg også gjort noget godt for Als. En polstrer rejste ud og to kom retur - måske endda tre med Otto, siger Anders.

Skal på charmeoffensiv

Grønning & Juelsgaard har været i gang godt en måned tid, fået lavet hjemmesiden gjpolstring.dk og er kommet fint fra land. Parret har været ude med flyers og reklameret på sociale medier. Snart skal de også rundt og besøge alle autoforhandlere i området, politiet, Sønderborg Kommune og andre potentielle kunder.

- Vi skal ud på en charmeoffensiv. For vi kan mærke, at hver gang vi gør noget for at få noget mere arbejde, så kommer der også noget arbejde, siger Anders.

På sigt har parret også tænkt sigt at købe gamle møbler, sætte dem i stand og sælge dem videre. De vil også gerne selv producere møbler fra bunden fx sengegavle både til salg på nettet og til møbelhandlere.

- Jeg tror på, at vi godt kan leve af det her. Branchen har det ret godt. Folk er interesseret i at bevare de gamle møbler samt få lavet ny ting, siger Ditte.

Kærester springer ud som selvstændige sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce