Direktør og stadig iværksætter efter 25 år

For 25 år siden etablerede Christen Espersen virksomheden MiniBooster, hvis speciale er udvikling af hydrauliske trykforstærkere, der giver maskiner og udstyr med standard hydrauliske løsninger ekstra styrke. Pressefoto

Direktør og stadig iværksætter efter 25 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I 90'erne udarbejdede Christen Espersen en forretningsplan til en ny virksomhed. Planen var så god, at Teknologisk Institut støttede projektet. Lige siden er det gået fremad for MiniBooster, men selv føler direktøren sig stadig som iværksætter.

Sønderborg: "Det er ikke godt nok, hvis det kan gøres bedre". Den indstilling ligger til grund for Sønderborg-virksomheden MiniBooster Hydraulics, der nu har eksisteret i 25 år med Christen Espersen som opstarter og i dag stadig ved roret som direktør for en erhvervssucces. Hemmeligheden er i følge ham selv en udpræget iværksætterkultur og stort kundefokus.

- Det handler det om at finde og udvikle en strategi, der gør virksomheden unik. I stedet for at fokusere på den vante konkurrencementalitet, søger vi at skabe markedsfordele ved hjælp af kreativitet og nye ideer, siger manden bag Sønderborg-virksomheden MiniBooster Hydraulics A/S, 56-årige Christen Espersen.

Og netop det med at tænke kreativt og skabe nyt som en iværksætter har bragt virksomheden sin succes og nu 18 ansatte.

Flere iværksættere har henvendt sig til mig for at få økonomisk starthjælp. Når jeg så efterlyser en forretningsplan og fortæller, hvad jeg mener planen skal rumme, hører jeg aldrig fra dem igen. Desværre. Skal du have succes, handler alt om virksomheden. Du kan ikke arbejde 8-10 timer om dagen og tro, det er nok.
Christen Espersen

Ekstra tryk på

For 25 år siden etablerede Christen Espersen virksomheden, hvis speciale er udvikling af hydrauliske trykforstærkere, der giver maskiner og udstyr med standard hydrauliske løsninger ekstra styrke. Eksempelvis kan standardudstyr med et tryk på mellem 20 og 200 bar få et tryk på op til 5000 bar ved at anvende MiniBoosters trykforstærkere.

Kunderne findes i landbrugssektoren, bilindustrien, byggebranchen, jernbaneindustrien, vindmølleindustrien og offshoresektoren med fokus på olie- og gasindustrien. MiniBooster beskæftiger 18 medarbejdere i Sønderborg, hvor udviklingen sker. Produktionen af de enkelte delkomponenter sker på omegnens maskinfabrikker, mens samling og test af det enkelte produkt sker i egne lokaler. 95 procent af produktionen går til eksport.

Et produkt af Danfoss

Christen Espersen er født og opvokset på Salling, hvor han blev uddannet maskinarbejder. I Århus blev han maskiningeniør og fik siden ansættelse som turnusingeniør hos Danfoss i Nordborg. Her arbejdede han med hydraulik. Ideen til trykforstærkeren fik kollegaen Johannes Baatrup. Trykforstærkeren passede dog ikke ind Danfoss-konceptet, men Christen Espersen troede på sin idé og valgte at etablere MiniBooster.

På Teknologisk Institut i Århus deltog han i et iværksætterprogram, hvor det handlede om at udarbejde en forretningsplan til en virksomhed med overlevelsespotentiale. Produkterne skulle kunne eksporteres, og ingeniøren skulle bevise, at han kunne tænke som en forretningsmand. Planen var så god, at Christen Espersen blev belønnet med et legat på 23.000 kr. per måned i et år til at realisere sine planer. Det var i 1993. I januar er det 25 år siden selskabet blev etableret.

Danfoss-brødre kom med

I 2000 købte Danfoss-brødrene Peter Mads Clausen og Jørgen Mads Clausen sig ind i MiniBooster. Peter Mads Clausen har siden 2000 været selskabets formand. De seneste fem år har bruttofortjenesten svinget mellem 25 og 21 millioner kr. med et resultat på mellem 13,3 og 8,9 millioner kr.

- Jeg har ingen drøm om at sælge virksomheden. Til gengæld har flere iværksættere henvendt sig til mig for at få økonomisk starthjælp. Når jeg så efterlyser en forretningsplan og fortæller, hvad jeg mener planen skal rumme, hører jeg aldrig fra dem igen. Desværre. Skal du have succes, handler alt om virksomheden. Du kan ikke arbejde 8-10 timer om dagen og tro, det er nok, slutter Christen Espersen.

Han markerer sin virksomheds 25 års jubilæum fredag 11. januar kl14-17 på adressen Fynsgade 3 i Sønderborg.

Direktør og stadig iværksætter efter 25 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce