Tobbers Madbar bliver byens nye Jazzhouse

Ida Marie Nielsen og Frederik Gejl har begge en fortid på Munkensdam Gymnasium, og nu samles de omkring at skabe Tobbers Madhus om til Jazzhouse. Ved bordet i baggrunden sidder Sussie Bech fra Jazz i Trekanten, som står bag projektet. Foto: John A. Petersen

Tobbers Madbar bliver byens nye Jazzhouse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I forvejen er Tobbers Madbar et af byens populære mødesteder, og nu bliver det også stedet, hvor unge kan komme ganske gratis og høre jazz. Madbaren omdannes første gang til jazzklub den 24. marts.

Kolding: Når restaurantgæsterne den 24. marts forlader Tobbers Madbar hen ad eftermiddagen, så bliver scenen overtaget af de unge frivillige fra foreningen Jazz i Trekanten. Eller rettere: De unge skaber scenen.

For inden klokken slår 18, har de omdannet Munkegades velkendte madbar til byens nye jazz-spillested med scene, lys og lyd. Herefter er der adgang for publikum til to live-orkestre, dj-jazz og et menukort, der er barberet ned til to retter: En med kød og en, hvis man er veganer.

Jazzhouse på Tobbers er en videreførelse af det projekt, som Jazz i Trekanten har høstet stor anerkendelse for på spillestedet Pitstop. Her er det lykkedes at flytte ung, cool og funky jazz ud blandt lyttere, der ikke normalt hører jazz. Samtidig har foreningen uddannet nye kultur-entreprenører ved i stor stil at overdrage projektet til unge fra Kolding, som har stået for koncerterne, både før, under og efter arrangementet.

- Vi kunne sagtens fortsætte med Jazzhouse på Pitstop, fordi det fungerede godt og havde stor interesse. Men vi er ikke en forening, der bare skal sikre driften af noget, der allerede fungerer, vi skal også videreudvikle. Derfor synes vi, at tiden var inde til at flytte Jazzhouse i nye rammer, hvor vi kan nå et andet publikum end dem, der plejer at komme på Pitstop. Her er valget faldet på Tobbers Madbar, siger Sussie Bech fra Jazz i Trekanten.

Hun tilføjer, at foreningen ikke af den grund har afbrudt samarbejdet med Pitstop.

- Pitstop kan sagtens blive aktuel som spillested, når vi holder den næste jazz-festival. Men Jazzhouse flytter vi altså, og det bliver til Tobbers Madbar. Målgruppen er stadig de unge op til 30 år - men alle andre er også meget velkomne, siger Sussi Bech.

Det bliver med jævne mellemrum, at madbaren omdannes til Jazzhouse.

Jazzhouse
Jazzhouse åbner første gang den 24. marts i Tobbers Madkælder. Det sker klokken 18, når restauranten er lukket og tømt for egne gæster.Første orkester spiller klokken 20, og det næste klokken 22. Ind i mellem er der jazz-dj med vinylplader. Orkestrene er lokale Nikolaj-Johan Kvartet og Apricity Quartet fra Odense.

Der er fri adgang.

Jazzhouse åbner i madkælderen med jævne mellemrum.Se også www.jazzitrekanten.dk

Unge jazzelskere

To af de unge frivillige, der skal få Jazzhouse til at fungere i de nye rammer, er den 19-årige lærervikar Ida Marie Nielsen og den 21-årige MGK-studerende Frederik Gejl.

Ida var egentlig ikke klar over, at hun var vild med jazz, før hun begyndte at komme på Jazzhouse Pitstop.

- I begyndelsen var det mest en social ting, hvor jazz var en ramme for, at man hyggede sig sammen med vennerne, men efterhånden kom man også til at holde af musikken, fordi man opdager, hvor bred en genre jazz egentlig er, siger Ida.

Frederik Gejl spiller guitar, og sammen med en gruppe venner bliver han det allerførste orkester på scenen, når Jazzhouse rykker indenfor på Tobbers Madbar.

- Det bliver en superfed udfordring at lave en restaurant om til et spillested, siger Frederik, der udover at spille også bliver lydmand.

Mens han får lyden til at spille, skal Ida være med til rent fysisk at ændre på indretningen, så restauranten forvandler sig til en jazzklub lige midt i Kolding.

- For mig betyder det rigtig meget at arbejde som frivillig. Der er nødt til at være nogen frivillige, hvis vi skal få ting til at ske, og så møder man jo alle de andre frivillige, der arbejder med det samme som dig.

Tobbers Madbar bliver byens nye Jazzhouse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce