Kristina lod som om, at sygehuset var fra 50'erne: Nu hyldes hun med pris

Sygeplejefaglig direktør Helle Adolfsen (th) sætter en marguerittebroche på Kristina Skovlund Skrydstrups bluse som et synligt bevis for, at hun er vinder af Margueritteprisen 2018. Foto: Charlotte Dahl, Sygehus Lillebælt

Kristina lod som om, at sygehuset var fra 50'erne: Nu hyldes hun med pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da en patient ikke ville lade sig indlægge, tænkte Kristina Skovlund Skrydstrup kreativt. Hun lod som om, at hun var fra 1950'erne, talte københavnsk og tilbød patienten "en stue med havudsigt". Patienten blev overtalt, og nu har Kristina Skovlund Skrydstrup vundet en hæderspris.

Kolding: En patient fra det "bedre borgerskab" skulle sidste år indlægges på Kolding Sygehus. Patienten, som var en ældre dame, var dog ikke lige frem samarbejdsvillig. Hun nægtede, at der var noget galt med hende, og hun var oprevet over, at hun skulle indlægges på et sygehus.

Da trådte Kristina Skovlund Skrydstrup, sygeplejerske på akutafdelingen på Kolding Sygehus, til. Hun læste lynhurtigt situationen og fandt på, at tiltaleformen skulle være anderledes end normalt. Hun slog derfor over i københavnsk dialekt og talte, som man gjorde i det bedre borgerskab i 1950'erne.

På den måde fik Kristina Skovlund Skrydstrup kvinden til at samarbejde. Undervejs i forløbet satte hun også en portør og kollegaer i andre afdelinger ind i situationen og fik dem til at spille med, så de i stedet for sygehus og indlæggelse talte om "en stue med havudsigt".

Den indsats bliver sygeplejersken nu belønnet for, skriver Sygehus Lillebælt i en pressemeddelelse. Kristina Skovlund Skrydstrup modtog nemlig torsdag Sygehus Lillebælts Marguerittepris, der gives til en sygeplejerske, social- og sundhedsassistent eller et team, der har ydet en særlig indsats i forbindelse med behandlingen af patienterne.

De nominerede
Der var tre nominerede til Margueritteprisen:

Kristina Skovlund Skrydstrup, akutafdelingen, Kolding.

Tanja Bork, Rikke Sørensen og Camilla Foss, medicinsk afdeling, Vejle. De tre sygeplejersker fra akut visitationsafsnit er indstillet af en patient, der tidligere på året var indlagt med en akut infektion.

Eva Korshøj Noer, ortopædkirurgisk afdeling, Vejle. Hun er blevet indstillet for sin håndtering af situation, hvor hun skulle hjælpe og tage den svære snak om døden med en ung kræftsyg kvindes børn, mand og forældre.
Kristina Skovlund Skrydstrup er også skyld i, at der nu er et område på akutafdelingen, som er specielt for børn. Foto: Charlotte Dahl, Sygehus Lillebælt
Kristina Skovlund Skrydstrup er også skyld i, at der nu er et område på akutafdelingen, som er specielt for børn. Foto: Charlotte Dahl, Sygehus Lillebælt

Beundringsværdigt

- Jeg er så glad over at modtage prisen, det er en stor anerkendelse. Hver dag på arbejde forsøger jeg at røre andre mennesker på det personlige plan og ikke kun for den sygeplejefaglige opgave. Patienterne må gerne huske os ansatte på sygehuset for noget godt, siger Kristina Skovlund Skrydstrup i pressemeddelelsen.

Sygeplejefaglig direktør på Sygehus Lillebælt, Helle Adolfsen, kalder løsningen beundringsværdig.

- Kristinas indsats er beundringsværdig, fordi hun hurtigt finder ud af, hvad der er vigtigt for den pågældende patient. Hun finder en kreativ løsning og får de andre i personalegruppen til at gøre det samme. Det gør en forskel for patienten under hele indlæggelsen, og det er vigtigt, da ældre forvirrede og måske demente patienter ikke altid har en god oplevelse, når de er indlagt, siger hun i pressemeddelelsen.

To indstillinger

Prisen blev uddelt torsdag ved sygehusets årlige sygeplejesymposium, en dagslang konference for sygeplejerne. Kristina Skovlund Skrydstrup var faktisk blevet indstillet til prisen for to forskellige indsatser. Den anden episode drejer sig om et ungt par, der havde et barn, som de ikke magtede. Barnet fik derfor ikke den nødvendige omsorg.

Også her trådte Kristina Skovlund Skrydstrup i karakter og fik hurtigt skabt kontakt til kommunen og børneafdelingen, hvorefter hjælpen hurtigt kom.

- Vi har brug for, at vores medarbejdere kan træffe beslutninger, også når det er svært. Det demonstrerer Kristina, at hun er i stand til. Hun får set på sagen ud fra situationens svageste part, nemlig barnets, og så løser hun en situation, ingen andre vil røre ved, siger Helle Adolfsen.

Kristina lod som om, at sygehuset var fra 50'erne: Nu hyldes hun med pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce