Stoftrangen sidder altid i Birgitte. Den slipper hun aldrig af med. Men metadonen kan dæmpe trangen. Foto: Søren Gylling

Historien om Birgitte: Ingen bliver misbruger for sjov

I 38 år var Birgitte Duelund fra Kolding misbruger. I tre dele fortæller JydskeVestkysten hendes historie. Det her er den første del. Historien om en lille pige, der ser sin bevidstløse far blive båret hjem. En teenager, der får sine drømme knust. Og en ung kvinde, der vil gøre alt for at glemme.

Log ind

Bliv abonnent og læs hele historien

Dengang tænkte jeg altid, at min mor var dum, fordi vi hele tiden kunne høre hende skælde ud på vores far. I dag forstår jeg det bedre. Nu kan jeg se, hvad min far egentlig var. En selvudslettende, intetsigende sut.
Birgitte
Historien om Birgitte
I tre dele fortæller JydskeVestkysten historien om Birgitte, der har været misbruger i langt størstedelen af sit liv.Birgitte har selv ønsket at fortælle sin historie, og artiklerne er blevet til efter flere længere interviews med Birgitte.

Birgitte Duelund

Født den 19. maj 1961.

Hun er opvokset i København.

Har boet i Kolding i omkring 14 år.

Hun er i dag tilknyttet Kolding Misbrugscenter, som drives af Kolding Kommune.

Det er kommunen, der udleverer metadon til Birgitte. Det skal være med til at sikre, at Birgitte ikke tager andre stoffer.

Birgitte har fået metadon udleveret af kommunen i fire år.
Hvad er metadon?
Metadon er et stærkt smertestillende middel, der minder om morfin.En tablet indeholder enten 5 milligram eller 20 milligram metadon. Metadon kan også fås i oral opløsning.

Almindelige bivirkninger er blandt andet forstoppelse, kvalme, opkast, rødme, svimmelhed og bevidsthedssvækkelse.

Metadon kan medføre afhængighed.

Der kan opstå tolerans ved længere tids brug. Det betyder, at man har brug for større og større doser for at opnå samme virkning.

I Kolding Kommune er omkring 130 borgere i øjeblikket i substitutionsbehandling med metadon eller et andet lignende stof.

Kilde: www.min.medicin.dk og Kolding Misbrugscenter.
Annonce