Lisbeth på 23 år er Birgittes yngste datter. Fra Lisbeth blev født og indtil for tre år siden kendte hun kun sin mor som misbruger. - Men jeg elsker hende. Og jeg ringer nok til hende syv gange om dagen, siger Lisbeth. Foto: Søren Gylling

Historien om Birgitte: En narkoman kan også være en god mor

Birgitte Duelund fra Kolding var misbruger i 38 år. I tre dele fortæller JydskeVestkysten hendes historie. Det her er den anden del. Den handler om godnathistorier, børnefødselsdage og heroinsprøjter. Og den handler om en kvinde, der ville gøre alt for sine børn. Men ikke uden stofferne.

Log ind

Bliv abonnent og læs hele historien

I dag ved jeg jo godt, at Michelle var abstinensbarn. Hun var så urolig, det virkede til, at hun havde ondt, og hendes hud var helt marmoreret. Det er noget, jeg har tænkt rigtig meget på siden. Det har kostet hende dyrt. Michelle har oplevet meget grimt i sit liv på grund af mit misbrug og mine valg. For fanden, hvor har det kostet hende dyrt.
Birgitte
Historien om Birgitte
I tre dele fortæller JydskeVestkysten historien om Birgitte, der har været misbruger i langt størstedelen af sit liv.

Birgitte har selv ønsket at fortælle sin historie, og artiklerne er blevet til efter flere længere interviews med Birgitte.

Birgitte Duelund

Født den 19. maj 1961.

Mor til Lisbeth på 23 år og Michelle på 31 år. Mormor til Frederik på tre år.

Hun er opvokset i København.

Har boet i Kolding i omkring 14 år.

Hun er i dag tilknyttet Kolding Misbrugscenter, som drives af Kolding Kommune.

Det er kommunen, der udleverer metadon til Birgitte. Det skal være med til at sikre, at Birgitte ikke tager andre stoffer.

Birgitte har fået udleveret metadon af kommunen i fire år.
Abstinensbørn
Et barn kaldes et abstinensbarn, hvis moren under graviditeten har haft et forbrug eller misbrug af medicin, alkohol, stoffer eller lignende.

Når barnet fødes vil tilførslen af stoffet stoppe brat, og dermed vil barnet opleve abstinenser, fordi det er blevet afhængig af stoffet.

Abstinensbørn vil ofte være for tidligt fødte og også vækstretarderede, hvilket betyder, at de er meget små og tynde af deres alder.

Et barn med abstinenser bliver indlagt på en neonatalafdeling, der er en specialafdeling for nyfødte. Her vil barnet få medicin, der kan afhjælpe abstinenserne.

Typiske tegn på abstinens hos et barn er blandt andet kramper, meget gråd i ofte skingre skrig, opkast og hurtig og overfladisk vejrtrækning.

Kilde: www.babyinstituttet.dk
Annonce