Axels gode hjerte banker ikke længere


Axels gode hjerte banker ikke længere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sønnen Erik Tranholm skriver følgende mindeord over Axel Tranholm Madsen, Kolding:

Det gode hjerte er holdt op med at slå ...

Axel har gennem en god uges tid kæmpet en kamp - ikke mod døden. Ikke mod smerter. Men mod sin pacemaker ..."Kom nu hjerte - vi skal hjem i Himlen".

Men hver gang hjertet satte ud, satte pacemakeren det i gang igen.

Natten til torsdag vandt Axel kampen. Nu er de taget afsted.

Dermed er et langt liv slut - hele 93 år blev det til. Et liv, der startede i Fyensgade i Fredericia i 1925 - bag voldene - og dermed var han født som ægte fæstningsdreng. Sammen med sine tre søskende og forældre voksede han senere op på Odinsvej.

Axels liv blev på flere måder todelt. Men ikke på nogen måder et spaltet liv, for kirkelivet og troen på det evige liv prægede gennem hele livet Axels virke. I FDF - i Y'mens clubben, i missionshuset og i menighedslivet i det hele taget. Kirkegang var for Axel en grundsten i livet.

De sidste tre år tilbragte han i kørestol som beboer på Munkensdam Plejecenter i Kolding. Her bestilte han indtil ganske få uger før sin død selv kirketaxa og mødte trofast op i Kristkirken søndag formiddag.

Todelt var hans arbejdsliv: Lige fra de unge år kom Axels grundfilosofi om at være noget for andre mennesker til udtryk gennem Diakon- og plejeruddannelsen. Det var her han som ung arbejdede på de daværende Kellerske institutioner i Brejning, hvor han blev gift med Trea og sammen fik de en søn. Senere flyttede familien til 6. Julivej i Fredericia og nu fulgte nogle år på forskellige fabrikker - primært Fredericia Cellulosefabrik.

I 1970'erne fulgte come-back'et til det arbejde, han følte sig kaldet til: Som sygehjælper på Låsbyhøj i Kolding. Her blev det til over 20 år som den, der var noget for hjemmets beboere, når de skulle passes - og når de skulle dø. Flere af dem, der nu de seneste år har passet ham, da han selv blev plejehjemsbeboer, har han været med til at uddanne.

Da Axel nu arbejdede i Kolding, var det naturligt da Trea døde i 1987 at sælge huset og flytte sydpå. Her fandt han hurtigt sammen med sin Gyda, og de to har indtil døden skilte dem ad i torsdags været et særligt makkerpar - når de selv tog på rejser - når de i rækkehuset i Lupinparken var værter for familie og venner - og når de, efter de selv gik på pension, var engagerede frivillige på flere af Koldings plejehjem. Når de gamle spillede banko med de gamle ...

Axels gode hjerte banker ikke længere ...

Altid positiv. Altid gæstfri, glad og taknemmelig. Aldrig bange for at dele ud af hvad der var - selvom det ikke var det store. Men det kom fra hjertet. Og altid huskede han selv at sige tak, for hvad han modtog fra andre - også det sidste glas saftevand for ikke så mange dage siden.

Tak for alt fra dit gode hjerte, lille far.

Axels gode hjerte banker ikke længere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce