Lystige skjalde fejrer ny cd i Haderslev

Morten Hougård, Johannes Christensen, Bjørn-Morten Vang Gundersen og Amanda Rasmussen - tilsammen Moro - glæder sig til igen at komme til Haderslev. Under Hertug Hans Festival lancerer de fire skjalde deres nye cd " Plat eller Kronborg". Foto: John Blæsbjerg/Hertug Hans Festival

Lystige skjalde fejrer ny cd i Haderslev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredag den 1. juni lancerer musikgruppen Moro sin anden cd ved en koncert under Hertug Hans Festival i Haderslev. Musik og gøgl er en livsstil for de fire unge musikanter.

De bor i Esbjerg, Aarhus, Roskilde og Malmö. Alligevel har Morten, Bjørn, Johannes og Amanda valgt at fejre udgivelsen af deres anden musik-cd i Haderslev.

Det sker fredag den 1. juni klokken 22, hvor de fire musikalske spasmagere lancerer "Plat eller Kronborg" ved en koncert i Hertug Hans Festivals store festtelt i Damparken.

Med ti helt nye numre, der er indspillet i Riddersalen på Kronborg, serverer de fire troubadourer, der til sammen kalder sig for Moro, på den nye cd underholdende skjaldemusik, som holder middelalderens bedste musiktraditioner i live.

Haderslev er valgt til lanceringen, fordi det var under Hertug Hans Festival for nogle år siden, at de for alvor fik deres debut.

- På vores første rigtige marked var vi i Haderslev. Det er et rart sted, og derfor vil vi gerne lancere den nye cd her, siger Morten Hougård fra Moro.

26-årige Morten Hourgård, 27-årige Bjørn-Morten Vang Gundersen, 25-årige Johannes Christensen og den ligeledes 25-årige Amanda Rasmussen har til november spillet sammen i fem år. Og hver for sig og sammen får de musikken til at klinge.

Morten Hougård lever af musik og underviser på en musikskole, lige som han er chefdirigent for Haderslev Garden. I bandet spiller han på tromme. Bjørn-Morten Vang Gundersen er lærer og udenfor undervisningstiden skjald i Moro, mens Amanda spiller fløjte og designer spil. Johannes Christensen er pædagogstuderende og behersker alt fra lut til guitar.

Baggrund
Man kan møde de fire musikere fra Moro både fredag, lørdag og søndag under Hertug Hans Festival.Lanceringen klokken 22 er et åbent arrangement for alle, der kan lide live-musik.

Hele programmet for Hertug Hans Festival findes på www.hertughansfestival.dk

Den anden cd

Kvartetten fik deres livedebut på Københavns Middelaldermarked i 2014. Siden har Moro vandret fra marked til marked over hele Danmark - og også sat sit musikalske spor i Haderslevs tyske venskabsby, Lutherstadt Wittenberg. Moros melodier er komponerede med lune og teksterne skrevet med et glimt i øjet. I reformationsåret havde de sammen med gøgleren Mester Peder & Ildknægten sat spot på Martin Luther i forestillingen "Lut og Luther". Forestillingen havde premiere ved Hertug Hans Festivals børnedag, hvor den blev set af 1500 skolebørn fra Haderslev Kommune og siden af mange andre børn over hele landet.

"Plat eller Kronborg" er ikke Moros første cd. For tre år siden udgav de "Glimt af galskab," der udkom i andet oplag sidste år.

- Vi havde flere, der genbestilte den, fordi den simpelthen var slidt op, siger Morten Hougård.

Den nye cd er lavet som både cd og i et usb-stik - udformet som en mønt, der kan knækkes over af en tinstøber fra det sydfynske.

- På den ene side står der plat og på den anden side Kronborg, siger Morten Hougaard.

Lystige skjalde fejrer ny cd i Haderslev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce