Laila vil skaffe venner til de ensomme

Laila Hinrichs har mange års erfaring med frivilligt arbejde fra Hoptrup. Foto: Haderslev Domsogn

Laila vil skaffe venner til de ensomme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Laila Hinrichs, der i mange år har arbejdet indenfor plejesektoren, skal koordinere indsatsen hos besøgsvenner i Haderslev Domsogn. Hun efterlyser især unge.

HADERSLEV: Ensomhed trives bag mange døre. Ikke mindst blandt ældre, og nu stiller Laila Hinrichs sig i spidsen for et tilbud, Haderslev Domsogn driver:

Den 58-årige kvinde fra Hoptrup, der har arbejdet indenfor plejesektoren og psykiatrien, er blevet koordinator for besøgsvennerne i sognet. Hun er gået til jobbet med en drøm om, at hun kan få mennesker til at åbne sig og erkende, at de har brug for et andet menneske at snakke med. Ensomhed er tabu hos mange.

Laila Hinrichs
Laila Hinrichs er 58 og bor i Hoptrup.Hun er gift med Paul og mor til fire børn og to børnebørn.

Er man interesseret i at høre mere om besøgsvennerne i Haderslev Domsogn eller vil melde sig, kan man gøre det på to måder:

Ring på 6171 5059

Skriv til besoegs@hado.dk

Det rigtige match

Samtidig er Laila Hinrichs bevidst om, at det kan være grænseoverskridende for især ældre at skulle åbne deres hjem for en vildtfremmed, og det er her, hun selv kommer ind i billedet. Som besøgskoordinator skal hun ud at have den første snak med den ældre/syge borger for at skabe det bedste match mellem vært og besøgsven.

Laila har sagt ja til opgaven, fordi hun har mange års erfaring med frivilligt arbejde i Hoptrup, hvor hun blandt andet har været med til at bygge borgerforeningen op, ligesom hun for år tilbage var med til at arrangere en kunst- og hobbymesse ved Slivsøen.

En gåtur

Lige nu er den nye koordinator ved at danne sig et overblik over korpset af besøgsvenner, som der er otte-ti stykker af. Der er udarbejdet en folder, der skal ud i byen, og besøgsvennerne inviteres til fredag med kaffe og en snak om, hvad opgaven indebærer.

- Jeg vil gøre alt for, at det er attraktivt både at være besøgsven og vært, siger hun, der selv har nydt at arbejde sammen med mennesker gennem årene.

Og der skal ikke så meget til: En gåtur, en kop kaffe, en snak eller højtlæsning af avisen kan have stor betydning for den ældre.

Koordinatoren er især ude efter, at flere unge melder sig som besøgsvenner. Unge drager impulsivt ud i verden, men glemmer ikke at sende et postkort hjem, som hun formulerer det, og unge besøgsvenner vil være en berigelse for både dem selv og den ældre. Rent bortset fra at unge også kan føle sig ensomme og have glæde af et besøg af en jævnaldrende.

Bliver de unge ved som besøgsvenner i mindst et år, kan de skrive det på CV'et.

Laila vil skaffe venner til de ensomme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce