Korsanger: Gospel er ikke bare for troende

Privatfoto

Korsanger: Gospel er ikke bare for troende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med et medlem på 20 år og et andet medlem på 75 år er der en stor aldersspredning i koret Sound of Joy. 28-årige Pernille Aarup er én af dem.

Hver mandag aften bliver ugen for alvor sparket i gang for Pernille Aarup og 30 andre mennesker.

Den 28-årige haderslever har nemlig i lidt over to år været fast medlem af gospelkoret Sound of Joy, der siden 2011 har givet koncerter i og uden for Haderslev. Pernille er så glad for at synge, at hun for nylig også er blevet en del af Øsby Kirkes Kvindekor.

Begge kor ledes af Mikala Bang Jakobsen, der er organist i Øsby og Aarø Kirker.

Sound of Joy optager løbende nye medlemmer, og der er ikke en decideret optagelsesprøve, blot en kort stemmeprøve. Glæden ved musik er egentlig det største krav.

- Man må gerne være med, selvom man ikke kan synge det høje c, siger Pernille.

- Vi har høje ambitioner med koret, men der skal stadig være plads til alle.

Og glæden ved musik har Pernille i den grad.

- Korlivet er en livsstil for mig, og gennem sang kan man få mulighed for at udtrykke sine følelser på en anderledes måde, siger hun.

Pernille fortæller, at der ofte hersker en stereotyp opfattelse af gospelmusikken. Mange tror, at gospel bare er liv og glade dage, men det er også meget dybe tekster og følelser. Med et medlem på 20 år og et andet medlem på 75 år er der en stor aldersspredning i koret, og det er i følge Pernille med til at gøre det endnu mere interessant at komme til kor.

- Koret samler folk - både unge og gamle. Det er for alle.

Som korist og formand for korets bestyrelse er der ét bestemt spørgsmål, Pernille ofte får stillet:

- Skal man være kristen for at synge i Sound of Joy?

Og der svarer Pernille hurtigt nej. Det er bestemt ikke et krav.

- Det er ikke nødvendigvis Gud, man synger til. Det kan lige så godt være en bedstemor eller en god veninde, som musikken, ordene og kærligheden er rettet mod.

Koret øver på Haderslev Katedralskole, og hvis man gerne vil følge med i de daglige aktiviteter, kan koret findes på facebook. Det koster lidt at være medlem, men pengene bliver til gengæld brugt på workshops, og i foråret venter en workshop med Laura Kjærsgaard, som, udover at være et kendt ansigt fra gospelverdenen, har deltaget i X-factor. Derudover bliver pengene også brugt på at aflønne de musikere, der er med til at give koncerterne et ekstra skud energi. Torsdag d. 13. december kan alle interesserede få lov til at opleve Sound of Joy, når korets store julekoncert finder sted. Det er som sædvanlig på Månen, og dørene åbner kl. 19, mens koncerten starter kl. 19:30.

Korsanger: Gospel er ikke bare for troende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce