Han er opflasket med frivilligt foreningsarbejde

Bo Jørgensen har sat gang i mange nye initiativer i Haderslev Badmintonklub. Foto: Lars Fahrendorff

Han er opflasket med frivilligt foreningsarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter en lang karriere som både aktiv og frivillig leder i Haderslev Svømmeklub har Bo Beck Jørgensen nu kastet sig over badminton - foruden alle de andre ting, han også har gang i.

HADERSLEV: Efter mange år som aktiv konkurrencesvømmer, cheftræner, sportschef og frivillig leder i Haderslev Svømmeklub har Bo Beck Jørgensen nu skiftet idrætsgren og kastet sig over badminton.

Dog ikke som aktiv, men som formand for Haderslev Badmintonklub. En post, han blev valgt til for et år siden.

- Det var egentlig lidt tilfældigt. Faktisk har jeg slet ikke forstand på badminton, og jeg har aldrig selv spillet, men vores yngste datter, Sophie, har været med i seks år og dyrker det nu på eliteplan.

- Vi har haft stor fornøjelse af at følge hende rundt til de mange stævner, og på den måde kom jeg så tæt på, at jeg blev foreslået til bestyrelsen. Den tidligere bestyrelse var meget kompetent, men nok kørt lidt træt, så jeg følte mig forpligtet til at gøre et stykke arbejde, siger Bo Jørgensen.

Bo Beck Jørgensen
Bo Beck Jørgensen, 48 år, selvstændig tømrermester, gift med Pernille, sammen har de døtrene Nikoline på 18 og Sophie på 16.

Pernille Jørgensen er også tidligere topsvømmer og deltog i 1988 i de olympiske lege i Seoul.

Formand for Haderslev Badmintonklub, har været meget aktiv i Haderslev Svømmeklub, hvor han også har været ansvarlig for klubbens store internationale stævne, Syd Cup, der blev startet af hans far Peter Jørgensen i 1990, og som stadig eksisterer i bedste velgående.

Medlem af adskillige sportslige og faglige udvalg og organisationer.

Har gennemført en halv ironman. Drømmer om at lave en hel.

Efter en tid med nedgang medlemstallet går det igen fremad for HBK, der nu har omkring 170 medlemmer.

Ingen tilfældighed

At han har kastet sig over arbejdet i en ny forening, er derimod ikke så tilfældigt. Bo Jørgensen er nærmest opflasket med frivilligt arbejde. Hans forældre, Peter og Petra Jørgensen, lagde i en menneskealder masser af kræfter i Haderslev Svømmeklub.

Peter Jørgensen, der døde sidste år, var i en årrække formand for klubben, og ægteparret fungerede i mange år som samlingspunktet i HSK med et utal af opgaver og forskellige lederposter i både bredde- og konkurrenceafdelingen.

I 1990 blev de kåret som æreshertuger som anerkendelse af deres store indsats for svømmesporten i Haderslev. Peter Jørgensen var æresmedlem af HSK, og da klubben i 2016 havde 50 års jubilæum, blev Petra og sønnerne Bo og Lars også udnævnt til æresmedlemmer.

- Det var stort, husker Bo Jørgensen.

Lars Jørgensen har ligesom Bo været konkurrencesvømmer, træner og frivillig leder i HSK og er nu bestyrelsesmedlem i Dansk Svømme Union.

- Min bror og jeg har altid kørt parløb. Gennem hele barndommen og ungdommen har vi været sammen fire-fem timer hver dag. Nu bor vi på samme vej med kun et hus imellem os og ser derfor også hinanden hver dag, siger Bo Jørgensen, der i sin aktive tid havde brystsvømning som sin favoritdisciplin.

Selv om han er stoppet i HSK, har han har dog ikke sluppet svømningen helt. Sammen med hustruen Pernille var han frivillig hjælper, da der blev afviklet EM i København i december.

Glæden ved at være med

- Jeg har haft nogle af mit livs bedste oplevelser ved at være sammen med mine forældre i svømmeklubben. Og forældre, der ikke følger deres børn, når de spiller badminton, håndbold, fodbold, eller hvad det nu måtte være, ved ikke, hvad de går glip af, fastslår Bo Jørgensen.

- Vi har også i badmintonklubben forældre, der "parkerer" deres børn. Dem vil vi gerne have mere på banen. Det kan være ved at løse små opgaver. Det er en skrøne, at vi tager hele hånden, når de rækker en lillefinger. Men det skal ske af lyst. Jeg er ikke tilhænger af tvang, tilføjer han.

Som formand for HBK har han mange nye ideer, men som han siger:

- Vi skal nøjes med at smide de bolde i luften, vi kan gribe.

For blot at nævne nogle af dem er der sat gang i Miniphon, der er er for børn i alderen fire til otte år, udarbejdet tilbud til skolerne om, at HBK kan arrangere badmintonformiddage, planer om en badmintonfestival for alle kommunens badmintonklubber, på længere sigt at gøre HBK mere elitepræget og skabe øget samarbejde mellem kommunens klubber.

Og flere initiativer er på vej.

Han er opflasket med frivilligt foreningsarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce