H.C. Schmidt lander en luftfartspris

Hans Christian Schmidt synes, at man i højere grad burde tænke flyving ind i den kollektive trafik. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

H.C. Schmidt lander en luftfartspris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske Flyvejournalisters Klub tildelte forleden Luftfartspokalen til tidligere transportminister Hans Christian Schmidt (V). Han er den kun anden politiker, der modtager pokalen. Den første var statsminister H.C. Hansen, der modtog den i 1960.

VOJENS: "Hans Christian Schmidt kan tilskrives en stor del af æren for at 2017 blev året, hvor dansk luftfart fik sin helt egen strategi. Desuden havde han en stor finger med i spillet, da de danske indenrigsrejsende og særligt pendlerne ikke kom så hurtigt og glat igennem Københavns Lufthavn som man kunne ønske sig". Sådan lød begrundelsen, da Andreas Krog, formand for Danske Flyvejournalisters Klub, forleden overrakte årets Luftfartspokal til tidligere transportminister Hans Christian Schmidt (V).

Modtageren, der til dagligt har sin gang på Christiansborg i København, men sine rødder og bagland i Vojens, lagde ikke skjul på, at han beæret over, at der var nogen, der havde fået øje på hans indsats for flytrafikken. 

- Jeg er både stolt og beæret over at have fået denne pokal, men flytrafikken er vigtig, og jeg så gerne, at vi i langt højere grad tænkte flytrafikken ind som en del af den kollektive trafik. For eksempel i forhold til Bornholm, sagde Hans Christian Schmidt, der i foråret har planer om en stor flytrafikskonference. 

 

Kort om klubben og pokalen
Danske Flyvejournalisters Klub er stiftet i 1936. Den var oprindelig en klub for journalister, der havde luftfart som stofområde i medierne, men gennem årene er medlemskredsen udvidet. I dag rummer klubben også pressechefer, kommunikationsmedarbejdere og lignende faggrupper, der er beskæftiget i virksomheder og organisationer inden for luftfart.Klubben uddeler hvert år to priser:

Luftfartspokalen er en hæder til personer, der har ydet en særlig indsats til gavn for dansk flyvning og luftfart, konstruktionen af danske fly, udviklingen af Flyvevåbnet eller landets største lufthavne.

Ellehammer Prisen uddeles til en mand eller kvinde - eksempelvis en pilot, opfinder eller konstruktør - der har fortsat Jacob Chr. Ellehammers pionerarbejde til gavn for flyvningens udvikling eller sikkerhed.

I fint selskab

Hans Christian Schmidt har i weekendens løb beundret pokalen og modtagerne før ham, hvis nane står på den: 

- Den er kun en gang før gået til en politiker. Det vari 1960 til statsminister H.C. Hansen, så jo, jeg er beæret. 

Blandt tidligere modtagere er også Kronprins Frederik, Simon Spies og SAS-direktørerne Jørgen Lindegaard, Vagn Sørensen og Jan Carlzon. Første prismodtager i 1948 var kaptajn John Foltmann og i sidste år gik pokalen til Lone Marie Koch, direktør for Alsie Express.

Ved arrangementet forleden, som havde samlet næsten 100 personer fra den danske luftfartsbranche, uddelte Danske Flyvejournalisters Klub også Ellehammer Prisen. Den gik i år til foreningen Danske Flyvere, der i mere end 100 år har arbejdet ihærdigt for at udbrede kendskabet til flyvning.  

Ellehammer Prisen blev indstiftet i 1992 og er opkaldt efter den danske flyvepionér Jacob Chr. Ellehammer, som i 1906 gennemførte den første flyvning i Europa. I 2016 gik prisen til folkene bag Danmarks første vandflyrute.

 

H.C. Schmidt lander en luftfartspris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce