!DOCTYPE html> En minister pegede på Alexander | Navne Haderslev | jv.dk

En minister pegede på Alexander

Alexander von Oettingen er til dagligt prorektor ved UC Syd, der udbyder uddannelser i Esbjerg, Haderslev, Aabenraa og Kolding. Foto: UC Syd

En minister pegede på Alexander

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prorektor ved UC Syd skal sammen med naturvidenskabelige forskere udarbejde en ABC, der giver børn og unge større indblik i naturvidenskaberne.

HADERSLEV: "Skoleekspert: Debatten om dannelse er forvrøvlet".

"Vi må tilbage til en undervisning, der er mere formålsorienteret end målstyret."

Afsenderen bag ovenstående overskrifter er en mand med meninger om - netop dannelse. Nu har undervisningsminister Merete Riisager (LA) opfordret Alexander von Oettingen til at tage sæde i en ekspertgruppe bestående af lutter naturvidenskabelige hjerner.

Et er de naturvidenskabelige principper, men hvad betyder det, når de kommer ind i skolen og skolens måde at danne på?
Alexander von Oettingen

Beæret

Den udnævnelse er Alexander von Oettingen, der til dagligt er prorektor ved UC Syd, beæret over. Ekspertgruppen skal udarbejde en Naturvidenskabens ABC, der skal tjene som inspiration til undervisning i grundskolen og på ungdomsuddannelserne.

- Den naturvidenskabelige ABC er bemandet med folk fra det naturvidenskabelige område og folk, der til daglig beskæftiger sig med naturvidenskabelig forskning på højt niveau. Men de har jo ingen kontakt til skolen, lærer- eller pædagoguddannelsen.

Min opgave vil bestå i at prøve at kigge på de links. Et er de naturvidenskabelige principper, men hvad betyder det, når de kommer ind i skolen og skolens måde at danne på? Det er det almendannende perspektiv, jeg skal have blik for, forklarer Alexander von Oettingen.

Einstein ind i skolen

Alexander von Oettingen har beskæftiget sig indgående med den almene dannelse gennem blandt andet flere bøger. Den 52-årige prorektor er især glad for ministerens udnævnelse, fordi almen dannelse har været set som noget, der mest vedrører de humanistiske fag, hvilket han mener er fejlagtigt.

Naturvidenskabens ABC, der ledes af astrofysiker Anja Cetti Andersen fra Niels Bohr Instituttet, skal give børn og unge indsigt i naturvidenskabelige opfindelser. Den skal trække Darwin og Einstein ind i skolerne, så eleverne får lyst til at kaste sig over de naturvidenskabelige og tekniske uddannelser.

Alexander von Oettingen er oprindeligt uddannet lærer, cand. pæd, ph.d, og han har en doktorgrad i pædagogik fra Aarhus Universitet. I fritiden er han leder af Det lille Teater og ivrig amatørskuespiller på teateret i Flensborg, som han bor i nærheden af.

Og navnet von Oettingen? Det trækker tråde tilbage til en gammel adelslægt i Sydtyskland.

En minister pegede på Alexander

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce