Davidsen finder ny direktør udenfor koncernen

Henrik Clausen begynder hos Davidsen på det nye års første arbejdsdag. Privatfoto

Davidsen finder ny direktør udenfor koncernen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter nytår får Davidsens Tømmerhandel en ny direktør. Han afløser tømmerhandler Povl Davidsen, 74 år, der selv har varetaget posten, siden den familieejede tømmerhandel i februar 2017 tog afsked med sin tidligere direktør.

 

HADERSLEV: Det er ikke alt det, jeg har under kasketten, det kan ikke fældes ned på papir, så i begyndelsen kommer jeg til at bruge en del tid sammen med den nye direktør, men det skal vi nok finde ud af. Sådan siger Povl Davidsen, ejeren af Davidsen Tømmerhandel, da koncernen torsdag bekendtgjorde, at den har hyret en ny direktør. En direktør, der er fundet uden for koncernen.  

Den 2. januar 2018 tiltræder den 41-årige Henrik Clausen som ny administrerende direktør i Davidsens Tømmerhandel. Dermed afløses Povl Davidsen, der selv midlertidigt har varetaget posten, siden den familieejede tømmerhandel tog afsked med sin tidligere direktør i februar 2017.

- Vi glæder os til samarbejdet med Henrik Clausen. Trods sin unge alder har han allerede en betydelig erfaring som administrerende leder i dansk erhvervsliv. Vores kemi og holdning til måden at drive en dynamisk virksomhed på passer rigtig godt sammen, lyder det fra tømmerhandler Povl Davidsen.

Som administrerende direktør kommer Henrik Clausen til at varetage den daglige ledelse sammen med regionsdirektør Carl Bladt og en økonomidirektør, der tiltræder senere.

Den nye chef for de 750 ansatte i Davidsens Tømmerhandel har gennem de sidste 12 år varetaget forskellige direktørposter hos Danmarks største, privatejede dagligvaregrossist, Dagrofa - de seneste tre et halvt år som administrende direktør for divisionen Foodservice Danmark.

Henrik Clausen er HD i afsætning fra Syddansk Universitet suppleret med ledelsesuddannelse på INSEAD og IMD. Han har desuden betydelig erfaring med bestyrelsesarbejde i forskellige virksomheder inden for dagligvarehandel og produktion.

 

Kort om Davidsens Tømmerhandel
Årsomsætning 2015/16: Godt 1.6 milliarder kronerÅrets resultat efter skat: Knapt 28 millioner kroner

Antal ansatte: 750

Afdelinger: Vojens (hovedsæde), Haderslev, Røde Kro, Sønderborg, Toftlund, Vejen, Brørup, Kolding, Fredericia, Odense, Aarhus, Venslev (Nordsjælland). Hertil kommer Davidsenshop.dk, som er virksomhedens internet-byggemarked.

Er sønderjyde

Med sit nye job i Davidsens hovedkvarter i Vojens kommer Henrik Clausen så at sige »hjem« rent arbejdsmæssigt. Nemlig hjem til det Sønderjylland, hvor han er født og opvokset. Han får samtidig en del kortere til arbejde i det daglige, idet han gennem alle sine 12 år hos Dagrofa har pendlet mellem arbejdspladsen i København og hjemmet i Ribe.

- Det er klart en fordel, at han er sønderjyde, spøger Povl Davidsen og tilføjer: 

- Men det bliver godt at få nogle nye og andre input til virksomheden, og hele bestyrelsen var enige om, at det er en fordel at få en udefra. 

Henrik Clausen er gift med Lene, og de har to børn på henholdsvis 14 og 11 år. Bidraget til lokalsamfundet betyder meget for den unge erhvervsmand, som netop har sagt ja til at overtage posten som bestyrelsesformand i Ribe Håndboldklub.

- Jeg glæder mig til at starte hos Davidsen. Det er en spændende virksomhed med stort potentiale for at vokse i båd omsætning og indtjening. Der er en god og stærk kultur drevet af familieejerskabet og de mange dygtige medarbejdere, lyder det fra Henrik Clausen i en pressemeddelelse, hvor han også peger på ligheder mellem Davidsens Tømmerhandel og Dagrofa: 

- I mit tidligere job lagde jeg afgørende vægt på gode relationer til både kunder og leverandører, og sådan arbejder man også hos Davidsen. Jeg ser derfor frem til at blive en del af Davidsen og bidrage til at fortsætte den flotte udvikling, som virksomheden har gennemgået de senere år. 

 

 

 

 

Davidsen finder ny direktør udenfor koncernen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce