Caminoen på Haderslev Næs fik et nyt stop

Charlotte Madsen Sørensen har doneret et stykke mark til caminoen på Haderslev Næs. Her blev der torsdag opført et shelter, hvor vandrerne kan overnatte. Foto: Jacob Schultz

Caminoen på Haderslev Næs fik et nyt stop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Charlotte Madsen Sørensen kom ved et tilfælde med i bestyrelsen for caminoen på Haderslev Næs. Torsdag blev der sat et nyt shelter op på hendes jord.

Lunding: For 30 år siden var Charlotte Madsen Sørensen i fuld gang med at købe grund ved dammen i Haderslev. Men alle de planer blev skrinlagt, da hun tilfældigt kørte forbi en charmerende gård på Olufskærvej ved Lunding.

- Jeg vidste, at det var her, jeg skulle bo, siger Charlotte Madsen Sørensen, som til daglig er direktør og indehaver af firmaet Fler-tal i Haderslev, der med seks ansatte udfører bogholderopgaver for mindre og mellemstore virksomheder.

Følelsen dengang var meget tydelig og stor, og måske var der ikke tale kun tale om en tilfældighed. Gården viste sig nemlig gennem flere generationer at have været i familiens besiddelse:

- Det var meget mærkeligt, husker hun i dag så mange år efter.

Der kommer forbløffende mange vandrere forbi - også fra udlandet. Mange kommer også på cykel.
Charlotte Madsen Sørensen
Det er lærere og unge fra inklusionscenteret på Højmarksskolen i Silkeborg, der har lavet shelteret. Det tager cirka 30 timer - fra start til slut at lave det. Foto: Jacob Schultz
Det er lærere og unge fra inklusionscenteret på Højmarksskolen i Silkeborg, der har lavet shelteret. Det tager cirka 30 timer - fra start til slut at lave det. Foto: Jacob Schultz
Foto: Jacob Schultz

En-to-tre

Torsdag var hun hjemme på sin smukke ejendom på Olufskærsvej. Medarbejdere og elever fra inklusionscenteret Højmarksskolen i Silkeborg var nemlig for tredje gang kommet til Sønderjylland med den tredje og sidste af de sheltere, som foreningen bag Camino Haderslev Næs har fået penge til at sætte op på den 106 kilometer lange vandrerute mellem de ni smukke kirker i det bløde, sønderjyske landskab. Efter Sdr. Vilstrup og Kvistrup var turen nu kommet til Lunding og til det lille markstykke, som Charlotte Madsen Sørensen ejer.

Ruten går blandt andet forbi Charlotte Madsen Sørensens hjem, og hun har sat markstykket til rådighed for shelteret.

- Her gik tidligere heste, men det var for besværligt, og så synes jeg, at det var velegnet til shelter, siger Charlotte Madsen Sørensen.

I maj blev hun valgt ind i bestyrelsen for Klub Camino Haderslev Næs.

- Det skete bare. En, to, tre, så var jeg valgt ind. Inden da havde jeg tilbudt, at de måtte få jord til et shelter. Det er et fantastisk initiativ. og jeg er forbløffet over, hvor mange, der egentlig kommer forbi ude på vejen.

Som travl forretningskvinde mener hun, at caminoen er et godt initiativ.

- Her kan man fordybe sig og stresse af, og jeg kan prale med, at jeg kan gå caminoen hver dag, siger hun.

Hele ruten har hun ikke gået. Men Camønoen på Møn har hun nået.

- Jeg kan rigtig godt lide at gå, det er også dejligt, at man møder andre, og det er godt, at vi har noget, der promoverer vores landsbyer, siger hun og ser frem til de første, der overnatter i det nye shelter.

Mekanik og racerløb

Shelteret er produceret som de andre - der plads til fem-seks personer.

- Og hvis man virkelig kan lide hinanden, så kan der ligge flere, siger lærer Flemming Madsen, der sammen med en kollega og en håndfuld unge er taget til Sønderjylland for at samle shelteret.

Èn af de unge, Tobias Thorsøn, synes det er rart at bruge hænderne. Han kan godt lide arbejdet i træ:

- Men jeg vil hellere være mekaniker på et Formel 1-hold, siger han.

På den front deler han interesse med Charlotte Madsen Sørensen. Når hun ikke er optaget af sit daglige arbejde, bestyrelsesposterne, så elsker hun nemlig at sejle med sin kæreste og køre racerløb.

Caminoen på Haderslev Næs fik et nyt stop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce