Rebekka maler sig til Abu Dhabi

Malereleven Rebekka Guldbrand har i weekenden vundet DM i Skills for anden år i træk. Til oktober skal hun til Abu Dhabi for at konkurrere i verdensmesterskabet.
Foto: Arkivfoto: Jørn Deleuran

Rebekka maler sig til Abu Dhabi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For andet år i træk blev malerelev Rebekka Guldbrand Vedstesen lørdag udråbt som danmarksmester inden for sit fag. Hun skal dermed repræsentere Danmark til verdensmesterskaberne WorldSkills, som foregår i Abu Dhabi til oktober.

ESBJERG: Det blev fejret med fest til den lyse morgen, da den 21-årige bygningsmaler Rebekka Guldbrand Vedstesen lørdag kom hjem fra Nordjylland. Før hjemturen havde hun nemlig været en tur forbi den store scene i Gigantium i Aalborg, hvor hun for andet år i træk blev overrakt titlen som Danmarks bedste malerelev til DM i Skills, erhvervsuddannelsernes danmarksmesterskaber.

- Jeg er helt vild glad og rørt. Konkurrencen var hård i år, så der var ikke noget, der var givet på forhånd. Jeg har virkelig kæmpet hårdt for at komme så langt, så det betyder meget for mig, siger Rebekka, der er bosat i Ansager, hvor både familie og venner stod klar til at fejre hende, da hun kom hjem.

Inden hun nåede så vidt, måtte Rebekka bevise sit værd gennem en række forskellige opgaver, der blandt andet indebar tapet-opsætning, lakering af en dør og en valgfri dekorationsopgave.

- Den ene af opgaverne var på tid, og der var jeg den, der var først færdig. Alt i alt er jeg ret godt tilfreds med min præstation, siger Rebekka, der til daglig er i lære ved Malermester Kurt Skovdal i Tistrup.

Forud for mesterskabet har hun dog haft fri, så i januar er der blevet trænet på fuldtid sammen med to andre bygningsmaler-elever fra Rybners Tekniske Skole.

Klar til Abu Dabhi

Ud over at vinde DM i Skills sidste år løb Rebekka Guldbrand Vedstesen i august med titlen Nordens bedste malerelev efter tre dages hård konkurrence mod malerelever fra Sverige, Island og Finland.

Næste eventyr med penslerne bliver i Mellemøsten. Årets danmarksmester-titel er nemlig også adgangsbilletten til verdensmesterskabet WorldSkills 2017, der afholdes hvert andet år. Denne gang er det Abu Dhabi, der er værter for mesterskabet, der afholdes i midten af oktober.

- Det glæder jeg mig sindssygt meget til. Jeg er sikker på, det bliver en stor oplevelse, siger Rebekka.

Fakta
DM i skills

DM i Skills er for unge fra erhvervsuddannelserne, der konkurrerer mod hinanden om at blive den bedste i deres faggruppe.

  • For at blive kvalificeret til DM i Skills, skal malereleverne vinde andre mesterskaber - først et skolemesterskab og dernæst regionsmesterskab.


  • DM i Skills foregik i Aalborg fra den 26. - 28. januar.


  • Uddannelsen som bygningsmaler er en kombination af et forløb på skole og praktik. Det tager fire år og tre måneder at uddanne sig til bygningsmaler.


  • Rebekka er til daglig i lærer hos malermesteren Kurt Skovdal, Tistrup.


Rebekka maler sig til Abu Dhabi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce