Nekrolog: Journalistik og jernbanerne var Jens' helt store passion

En meget afslappet Jens Vestergaard under en privat ferie i Andamanerne, som er en indisk øgruppe. Privatfoto

Nekrolog: Journalistik og jernbanerne var Jens' helt store passion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nekrolog: Jens Vestergaard er død i en alder af 62 år. Han var studievært ved ALT-tv og DR Syd og senere sagsbehandler og undersøgelsesleder ved Banedanmark.

Esbjerg: Efter længere tids sygdom er Jens Vestergaard død i sit hjem Ved Skoven 27 i Esbjerg i en alder af 62 år. Sammen med sin hustru, Annelene, boede Jens i mange år på Grønvangsvej 7, inden de i 2008 flyttede til Ved Skoven.

Jens Vestergaard var født i Søborg og var søn af den mangeårige journalist ved Morgenavisen Jylland-Posten Annelise Vestergaard og redaktør Eilif Vestergaard. Jens Vestergaard blev nysproglig student i 1976 og studerede statskundskab ved Aarhus Universitet i 1977 og 78. Han gik på Danmarks journalisthøjskole 1978-82 og var i praktik på Jyllands-Posten.

I sine unge dage arbejdede Jens Vestergaard i informationsafdelingen i Dansk Røde Kors i fire år og foretog i 1980erne en del rejser til blandt andet Etiopien, Uganda, Kenya, Bangladesh og Guinea. Han har skrevet oplysnings- og undervisningsmaterialer om den 3. verden, blandt andet skolebogen Chesakit - en dreng i Uganda.

Jens Vestergaard var studievært ved Alt-TV i slutningen af 80'erne, hvor han arbejdede sammen med navne som Søren Juhler, Kent Nikolajsen og Bo Bechsgaard, og senere kom han som studievært til DR-Syd, hvor han var i fem-seks år indtil 1996.

Enestående viden om jernbaner

Jens Vestergaard arbejdede også kortvarigt ved dagbladet Vestkysten, hvor han ligeledes var med til at undervise de ansatte i de nye it-systemer. Udover journalistikken var jernbanerne Jens Vestergaards helt store passion. Han var i mange år sagsbehandler og undersøgelsesleder ved Banedanmark og havde en helt enestående viden om jernbaner. Han startede også sit eget firma Rail Soft og var begejstret for både modeljernbaner og veterantog. I over 45 år var han med i arbejdet omkring en privat veteranbane ved Mariager.

Jens Vestergaard havde en udpræget humoristisk sans, men var også en principfast mand. Udover sin hustru, Annelene, som er freelancejournalist og rejseleder, efterlader han sin 29-årige søn, Jonas, som bor i Esbjerg, hvor han er ansat ved Eventyrsport.

Der bliver ingen kirkelig handling, men et mindesamvær på Restaurant Kunstpavillonen søndag den 30. december klokken 13.00.

Nekrolog: Journalistik og jernbanerne var Jens' helt store passion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce