Nekrolog: Andreas Nielsen


Nekrolog: Andreas Nielsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vagn Leerskov, Viby, skriver nekrolog over Andreas Nielsen, 1927-2017.

Andreas Nielsen, kaldet "Dres", min farbror, den sidste ud af en stor børneflok, døde den 31. maj på Dagmargården i Ribe, kort efter sin 90´års fødselsdag. Han bisættes fra Føvling kirke, som andre i familien før ham. Han var gift med Maren for år tilbage. Ægteskabet var barnløst.

Dres boede hjemme hos bedstemor og bedstefar i Tobøl. Fra hans værelse lød høj musik og transmissioner.

Den seneste halve snes år, har vi fætre og kusiner mødtes hvert andet år. Her har Dres haft en særlig plads hos alle. Han er troligt mødt op, sidste gang i september i fjor.

Han var uddannet murer og ernærede sig i mange år som murermester. Hans interesser bredte sig langt ud over det faglige og det miljø, han elles færdedes i. Han var glad for jazzmusik, han malede og fotograferede næsten til det sidste. Han opdrættede en overgang hunde af sjældne racer, som han ofte hentede langt uden for Danmarks grænser.

Han elskede naturen og var passioneret lystfisker, bandt naturligvis sine "fluer" selv, hvilket indbragte ham megen hæder i lystfiskerkredse. Han forærede mig for nogle år siden et par stykker, i mine øjne de rene små finurlige kunstværker. Han berigede også det lokale lystfiskerblad med sine mange fine tusch-tegninger.

Han var et uhyre ydmygt, stilfærdigt og tiltalende menneske, der aldrig gjorde noget væsen af sig. Men med en sjælden viden og interesse for de æstetiske oplevelser i dén verden, der omgav ham.

Jeg vil savne ham, som det vidtfavnende, særegne og elskværdige menneske, han var.

Æret være hans minde.

Nekrolog: Andreas Nielsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce