Mindeord: Søren Højberg


Mindeord: Søren Højberg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Niels Erik Nielsen, Vesterled 24, Grimstrup skriver mindeord:

Søren Højberg er efter kort tids sygdom stille sovet ind i en alder af 99 år.

Søren Højberg blev født d. 22. oktober 1918 på "Østergaard" i udkanten af Grimstrup som en' af 4 søskende.

Efter skolegangen i Grimstrup arbejdede Søren hjemme på gården. Som 17-årig kom han på Askov Sløjdskole, hvorefter han kom ud at tjene første gang. Senere kom han på Ladelund Landbrugsskole og fik derefter plads på en gård i Kværndrup på Fyn.

Under 2. verdenskrig arbejdede Søren hjemme på gården og spillede en lille rolle i modstanden mod tyskerne, men det var ikke noget, Søren senere ville tale om.

I 1947 blev Søren gift med Helga, hvis forældre boede i Skads. Derefter overtog parret "Østergaard", som løbende blev ombygget og udvidet.

Ved siden af landbruget brugte Søren mange kræfter i og uden for lokalsamfundet. Midt i 50-erne sad han i bestyrelsen for Endrup Andelsmejeri, og han var med, da man byggede et nyt mejeri i 1956.

I 1962 kom Søren i Grimstrup Sogneråd. I 1966 gik man sammen med 5 andre landsogne i den nye Helle Kommune, hvor man enedes om, at der skulle ligge en skole i hver af de gamle sogne, og Søren kæmpede en brav kamp for, at den ene skulle ligge i Grimstrup, hvilket resulterede i, at Egekratskolen blev opført i 1972.

Udover nævnte ting gik Søren blandt meget andet op i fodbold. Det er utallige kampe, Søren har overværet - både ved sidelinjen i Grimstrup og på stadion i Esbjerg - i mange år sammen med sine piger.

Allerede mens pigerne var små, gjorde Helga og Søren noget usædvanligt. De tog på ferie. Og oftest gik turen i bil til Sydtyskland eller til deres "andet hjemland" Østrig. Dette skete i mange år - næsten indtil Søren blev for gammel til at køre bil.

I år 2000 solgte Helga og Søren fødegården og byggede hus på Egebakken i Grimstrup. I foråret 2016 måtte parret på plejehjem og fik en fælles lejlighed på Solgården i Bramming.

Søren efterlader sig hustruen Helga, med hvem han i foråret havde Jernbryllup, døtrene Else Marie og Kirsten samt 5 børnebørn og 6 oldebørn.

Mindeord: Søren Højberg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce