Mindeord: Hans Jørn Kristensen


Mindeord: Hans Jørn Kristensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En pen er holdt op med at skrive, hjertet holdt op med at slå, øjne holdt op med at se, ører holdt op med at lytte, nysgerrigheden er stoppet for nu.

Hans Jørn, du vil blive savnet ligesom initialet HJK. JydskeVestkysten bliver aldrig den samme efter, du er væk. Mere end 40 år har vi kendt dig med glæde. Du var journalist i ordets bedste forstand. Du var nysgerrig, du var opsøgende, du var loyal. Man kunne tale både on og off record, og vide, at det blev respekteret.

Hans Jørn, du er fra dengang JydskeVestkysten hed Dagbladet Vestkysten og havde en kulturredaktion, hvor du sammen med Annelene Vestergaard dannede et fantastisk makkerteam. I havde lysten til at være opsøgende, oplevende og beskrivende. I sad ikke bare på jeres pind og ventede på, at en færdig historie dukkede op som pressemeddelse, som I bare kunne skrive af. I var og fik lov til at være nysgerrige og opsøgende, kritiske men med empati. Børn og unges arbejde fik en konstruktiv og ikke destruktiv omtale/anmeldelse, og jeres begejstring har smittet og hjulpet mange kulturelle projekter på vej.

Hans Jørn, du vil blive savnet, og du har været det i flere år. Trist, du ikke fik lov til at brænde igennem med dine evner til det sidste, men blev sat på retræte med marginalopgaver. Vi håber, der står en skrivemaskine klar, hvor du kommer hen, at der er blokke og masser af papir og kuglepenne nok til, at du kan gå ud og opleve og beskrive, hvad du ser. Desværre får vi sikkert ikke glæde af dine artikler og vinkler på verden. Det vil vi savne, og det ville dine unge kolleger kunne lære af, hvis de igen fik lov til at være nysgerrige, opsøgende og afdækkende og lave journalistik fra det virkelige liv. Du havde hjertet med, og kulturen i Esbjerg er blevet en kæmpe staude fattigere.

Æret være dit minde.

Mindeord: Hans Jørn Kristensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce