Mindeord: Frederik Gislinge


Mindeord: Frederik Gislinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

                        

Ove Krüger, kapelmester, Cedervangen 50, Allerød, skriver mindeord om oboisten Frederik Gislinge.   

Fra første færd stod det skrevet, at Frederik Gislinge skulle følge en kunstnerisk løbebane. Oboen er ikke et nemt instrument, men han lærte med en selvfølgelighed og et uforligneligt nemme meget tidligt at mestre det og gjorde sig gældende i enhver musiksammenhæng på sin gamle skole. På samme overbevisende måde betvang han en tenorsaxofon i hjembyens jazzklub, og som om det ikke var rigeligt, var han sin skoles bedste tegner, hvis værker beundredes af elever på hele skolen.

Dette sjældne multitalent vandt hurtigt professionelt fodfæste. Først i Århus Symfoniorkester og Copenhagen Phil, men allerede inden han var fyldt tredive, tilknyttedes han Esbjergensemblet, med hvilket han gennemførte et utal af koncerter indenlands og mange steder på kloden. Til stillingen fulgte en undervisningsforpligtelse på det stedlige konservatorium, og ikke overraskende besad han netop alle de faglige og menneskelige kvaliteter, der gjorde ham til en højt værdsat lærer på sit instrument og en skattet vejleder i kammermusik, hvilket også mange udmærkede amatører i Askov-regi har nydt godt af længe efter hans officielle pensionering.

At opregne, hvad han har efterladt sig som musiker, som komponist, som maler, tegner og tekstforfatter, er simpelthen så omfattende, at få linjer ikke rækker. Men ét er sikkert: Det er en rig nation, som blandt sine kunstnere har kunnet tælle en personlighed som Frederik Gislinge.

Æret være hans minde.

 

Mindeord: Frederik Gislinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce