Mindeord: Dan Horsbøl


Mindeord: Dan Horsbøl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vort lokale område er med Dan Horsbøls alt for tidlige død blevet en vellidt og agtet person mindre.

Dan afgik ved døden på Hospice Sydvestjylland den 13. juli 2017 i en alder af 67 år.

Vi husker alle Dan som et hjælpsomt og varmt menneske med et stort hjerte for de svageste i vort samfund. Især de psykiatriske patienter havde hans bevågenhed og optog en stor del af hans arbejdsliv.

Dan accepterede ikke, at de svageste i samfundet kunne opleves som systemets stedbørn. Han veg aldrig tilbage for at være disse menneskers talerør.

Vi kendte også Dan som en ærlig og pragmatisk politiker. Dan blev valgt til Ribe kommunalbestyrelse for det Konservative Folkeparti i 1994. Han var i kommunalbestyrelsen indtil kommunesammenlægningen.

Vi, der sad i byrådet sammen med Dan, havde stor respekt for ham både som menneske og som politiker. Dan var den stille og betænksomme politiker uden de store armbevægelser, men når han ytrede sig lyttede alle. Jeg ved, at jeg på alle politikers vegne i byrådet kan udtale, at Dan var en meget vellidt byrådskollega.

 På det personlige plan havde vi det rart med hinanden. Jeg husker også, at Dan og jeg førte valgkamp i Egebæk-Hviding på en speciel cykel, hvor det gjaldt om at holde balancen. Det fik vi senere meget brug for i det politiske liv.

Dan var familiemenneske. Hans Lene var hans et og alt. og Kirsten og jeg  lærte via vort venskab Lene at kende, som den hun er - omsorgsfuld og uselvisk. Dan efterlader sig Lene og sønnerne Kenneth og Glenn, deres familier. En agtet ven, en værdsat politiker og en stor humanist er gået bort.

Æret være Dans minde.

 

 

Mindeord: Dan Horsbøl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce