Mindeord: Børge Mathiasen


Mindeord: Børge Mathiasen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flemming Bay-Jensen skriver mindeord om Børge Mathiasen.

Børge Mathiasen, mangeårigt medlem af Esbjerg Byråd er ikke mere. Børge døde den 1. februar netop som han var kommet på Hedelund Plejehjem.

Børge var socialdemokrat med hud og hår, og ikke mindst i kraft af hans karisma, var han den naturlige formand for gruppen i byrådet. Han var kontant, kaldte en spade for en spade, og når han havde konkluderet på en sag, så var det konklusionen. Kun Børge kunne slippe afsted med ramsaltede bemærkninger i byrådet til sine politiske modstandere og derfor underdriver jeg ikke min vurdering af Børge, når jeg husker, at mange kunne "slå sig på Børge", både partifæller men også politiske modstandere. Når det er sagt, er det lige så rigtigt at tilføje, at både os, der havde ham helt inde på kroppen, men også byrådet i sin helhed respekterede gruppeformanden i socialdemokratiet som en, man kunne indgå en aftale med og hvor aftalerne holdt. Mit kendskab og samarbejde med Børge startede i slutningen af 80'erne, hvor jeg var blevet formand for socialdemokratiet i Esbjerg.

Vi var absolut ikke altid enige i den politiske linje, men enige om målet. Det var heller ikke ukendt i offentligheden, at Børge helst havde set en anden i borgmesterstolen, som afløser for A.K. Nielsen end mig. Børges kommentar var i den sag kort, ja, så måtte han jo tage imod lærlingen (mig). Med andre ord kom jeg i mesterlære som borgmester. Det var ikke så ringe endda og sammen fik vi, med stort set det samlede byråd, beredt vejen for blandt andet Musikhuset, Svømmestadion Danmark, Tobakken, De Hvide Mænd og det første Tall Ship Races i Esbjerg. At vi senere fik en "noget uventet tak" for indsatsen er en anden sag og hører med til den politiske historie om Esbjerg.

Da Børge blev ramt af sygdom tilbage i 1997 mistede ikke blot familien, men også Esbjerg på sin vis en mand, der med sin store indsigt i byen, var med til at tegne byens udvikling. Børge blev ikke igen den samme efter sygdommen, men for at citere en af sønnerne: "Han var jo en lille hidsigprop, men heldigvis vores far". Familien og alle os andre vil mindes Børge som en mand, der ikke faldt i med tapetet.

"En lille stor mand" er ikke mere.

Æret være Børge Mathiasen minde.

Mindeord: Børge Mathiasen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce