Mindeord: Bent Schmidt


Mindeord: Bent Schmidt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erik Schmidt, Hulvejsbakken 21, Munkebo, skriver følgende mindeord om sin far, Bent Schmidt: 

Bendt Schmidt fra Gørding sov den 23. juni efter nogle måneders alvorlig sygdom stille ind på Sydvestjysk Sygehus i Grindsted. Bendt Schmidt er nok er mest kendt for sit mangeårige arbejde hos DSB på stationerne i Gørding og Bramming og som passioneret bridgespiller med tilknytning til Bramming Bridgeklub.  For os andre, der var tæt på ham, var han også en rigtig rar, venlig, tolerant, nysgerrig, vidende, begavet og beskeden mand, der var indbegrebet af, hvad mange opfatter som social og moralsk ordentlighed.

Bendt Schmidt, der blev 90 år, har sammen med sin kone Erna siden 1957 boet i Gørding, hvor han blev ansat på stationen som trafikekspedient.  I en periode arbejdede han på stationen i Bramming, men han vendte tilbage til Gørding Station, hvor han sluttede sit arbejdsliv som stationsforstander efter mere end 40 år ved DSB.

Bendt var en sand intellektuel uden større eller videregående uddannelse. Han var hele livet meget videbegærlig og Nyt Nordisk Konversationsleksikon var i hans unge år en tro følgesvend. Siden blev det Google. Han undersøgte sager, han ville vide noget om, og både børnene Aase, Lene og Erik, og børnebørnene ville gerne være på hold med ham, når der blev spillet Trivial Pursuit.  Han interesserede sig både for samfundsforhold, politik, kunst, musik og sport, og i det hyggelige hjem i Østergade blev der altid holdt to aviser.

Hans interesse for bridge rækker helt tilbage til 1953, hvor han og Erna boede i Holsted.  Han spillede selv på et rimelig højt niveau og kvalificerede sig for en del år siden til titlen som stormester. Han var gennem en årrække turneringsleder for Jels-turneringen og Veskysten-turneringen, han har undervist i den noble kortkunst og var i nogle år formand for Bramming Bridgeklub.

Jernbaneforbundets bridgearrangementer har ført både ham og Erna til de uofficielle europamesterskaber i bridge i Sverige, Norge, Finland, Frankrig, Belgien og Ungarn. Indtil for få måneder siden var han stadig aktiv kortspiller. Det var hans store passion.

Bendt Schmidt stammede fra Vejleegnen.  Han var søn af Bertel og Gudrun Paaskesen og havde tre søstre.  Efter sin konfirmation tjente han på nogle gårde i Skærup og omegn, men landbrug var ikke noget for ham.  Så rejste han op til sin morbror, der bestyrede Hee Vareindkøbsforening og kom i lære som kommis, men jernbanen trak mere i ham, så han begyndte at arbejde på Hee Station. Her mødte han Erna Hulmose, som han blev gift med i 1949.  I 1950 fik han arbejde som portør ved DSB i Vejle, og herefter var hans arbejdsliv så at sige lagt på skinner.

Bendt og Erna Schmidt fejrede deres krondiamantbryllup i 2014.  Ud over deres tre børn, der bor i henholdsvis Strib, Munkebo og Randers, har de seks børnebørn og syv oldebørn.

Bisættelsen finder sted fredag den 30. juni kl. 13.30 i Gørding Kirke med efterfølgende komsammen i restauranten i Bramming Golfklub .

 

Mindeord: Bent Schmidt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce