Han valgte frisørfaget frem for landbruget


Han valgte frisørfaget frem for landbruget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

86-årige Nis Daniel Lund fra Vester Vedsted er død, 86 år.

Vester Vedsted/Gram: Tidligere frisør Nis Daniel Lund, plejehjemmet i Hinnerup, er død, 86 år.

Nis Daniel Lund var født og opvokset i Vester Vedsted. Efter endt skolegang gik han i lære som herrefrisør i Ribe, og som udlært blev han ansat i en frisørsalon i Gram. Denne salon overtog han i 1954 og drev den frem til 1991, hvor han gik på efterløn.

Når det blev frisørfaget, han valgte, skyldtes det, at han som knægt hjalp til på landet, og her fandt han hurtigt ud af, landmand ville han absolut ikke være.

I 1955 giftede han sig med Mona fra Gram, og fire år senere flyttede han frisørsalonen om i Kirkeallé. Her boede parret frem til 2007, hvor de flyttede i lejlighed i Gram.

I 2013 flyttede parret til Hinnerup for at være tæt på deres børn - datteren Marianne, som er førtidspensionst og bor i Hinnerup, og sønnen Klaus, som driver en gårdbutik i Grundfør. Der er desuden to børnebørn og fire oldebørn.

Nis Daniel Lund var de sidste år af sit liv plaget af svær demens, og for cirka to år siden kom han på plejehjem. Han nåede, inden sygdommen for alvor ramte, at fejre diamantbryllup med sin kone - en dag, begge nød rigtig meget.

Han var kendt som et menneske, der "gik ind i folk med træsko på". Han kunne således snakke med alle mennesker - en evne, som hustruen, der stadig lever, beundrede, især når de var på ferie i udlandet, for Nis Daniel kom altid i snak, uanset hvor i verden de befandt sig.

Bisættelsen finder sted onsdag 13. september fra Søften Kirke klokken 11.

 

Han valgte frisørfaget frem for landbruget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce