Tidligere forretningsfører i Legoland er død


Tidligere forretningsfører i Legoland er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dødsfald: Tidligere forretningsfører i Legoland Erik Johansen er død, 82 år.

Erik Johansen var født i Danzig og opvokset i Køge, hvor han blev bankuddannet. Han fik senere en økonomiuddannelse på Niels Brock i København og tog desuden en HD i regnskabsvæsen.

I august 1959 blev han ansat som eksportkonsulent på Tulip i Vejle, og fra 1961-62 arbejdede han på Borks Patenttavler i Kolding.

I 1962 blev han ansat på LEGO i Billund, og de verdenskendte klodser blev igennem mere end 30 år omdrejningspunkt for hele hans karriere. I begyndelsen var han eksportmedarbejder, men da tankerne om en Legolandpark tog form, blev han sammen med direktør Arnold Boutrup håndplukket til at udvikle, opføre og drive Legoland.

De to chefer - og på daværende tidspunkt eneste medarbejdere i Legoland - måtte lide den tort, at de blev smidt ud af kontoret, da de forklarede LEGO-ejeren Godtfred Kirk Christiansen (GKC), at de ønskede at ansætte op mod 100 medarbejdere. GKC havde forestillet sig, at et ældre ægtepar var nok til at rive gruset og sælge is. De to nyansatte chefer fik dog deres vilje, og resten er kendt stof.

Erik Johansen har således en stor del af fortjenesten for, at Legoland i dag er en velsmurt forlystelsespark med flere tusinde medarbejdere i højsæsonen.

Erik Johansen fik sat fokus på CSR og HR, før det blev moderne i erhvervslivet, og eksempelvis kunne en medarbejder med alkoholmisbrug blive tilbudt afvænning. Hans sociale engagement var også drivkraften, der i mange år fik Erik Johansen og hans første hustru Else til at være plejeforældre for en lang række plejebørn. Mange af disse børn blev en naturlig del af Johansenfamilien.

I tråd med LEGO's image som legetøj af høj pædagogisk værdi var han med til at beslutte, at parken ikke skulle sælge slik - en beslutning, som udløste megen ros og en pris fra de danske tandlæger.

Erik Johansen var en vellidt chef, som aldrig gik af vejen for en god fest. Han optrådte eksempelvis fast som skuespiller i den årlige personalerevy i en årrække, også efter sin pensionering i 1999.

Sideløbende med arbejdet var han aktiv i turistbranchen, og han var således formand for Vejle Turistforening siden 1968 og også aktiv i Østjysk turistkreds. 

Han efterlader sig tre børn, Claus, Merete og Jens, fem børnebørn samt hustruen Maria Hansen, som han har været gift med siden 1999.

Tidligere forretningsfører i Legoland er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce