Søren elsker Star Wars

Søren Nielsen var i Aalborg i december 2017, hvor ca. 30 fra klubben "troopede" i forbindelse med premieren på filmen "The Last Jedi". Her bærer Søren Nielsen Tie Fighter Pilot-kostume. Foto: Gitte Højby Tjerrild Ove

Søren elsker Star Wars

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søren Nielsen synes, det er sjovt at klæde sig ud som en af "de onde" figurer fra Star Wars. Han har to hjemmelavede dragter.

Sdr. Omme: Når Søren Nielsen ikke har travlt med sit nye formandshverv i Sdr. Omme Borger & Erhverv eller med at passe sit job eller være sammen med sin familie, så har han en stor lidenskab: Han elsker at klæde sig ud i Star Wars kostumer.

Han er et af de cirka 80 danske medlemmer af foreningen 501st Legion - en global Star Wars kostumeklub med over 12.000 medlemmer over hele verden. Den danske afdeling bærer navnet 501st Legion Danish Garrison. Foreningen repræsenterer "de onde" figurer fra Star Wars-universet, ifølge Søren Nielsen fordi de har sådan nogle "fede" kostumer. Foreningens motto er dog "Bad Guys Doing Good", altså at de slemme gør noget godt. En stor del af arbejdet gør nemlig ud på at gøre andre glade.

Søren Nielsen har blandt andet været med på Skejby Sygehus, inviteret af Trygfondens Familiehus.

- Så kom vi der i vores kostumer og legede lidt med børnene for at adsprede dem, fortæller han.

Medlemmerne kommer også gerne til fødselsdage, konfirmationer eller på besøg i børnehaver. Hver sommer kan man også komme tæt på de dramatiske kostumer, når Legoland holder sine Star Wars-dage.

- Det er nok en lidt aparte fritidsinteresse, jeg har der, men jeg er blevet helt bidt af det, siger Søren Nielsen.

Kostumeforeningen 501st Legion Danish Garrison
Foreningen 501st Legion har 12.000 medlemmer i hele verden og cirka 80 i Danmark.

Man skal være 18 år for at være med. Man skal selv eje mindst ét godkendt kostume, og man skal have en ren børneattest.

Det er frivilligt, om medlemmerne vil deltage ved forskellige arrangementer.

Alle kan bede foreningen troppe op. Langt de fleste "troops", samlinger, er af privat karakter, men medlemmerne tropper op til Make-a-Wishs arrangementer, idet de har udnævnt foreningen til officielle ambassadører globalt. Derudover strækker medlemmerne sig langt for at imødekomme forespørgsler.

Det koster ikke en krone, men klubben modtager gerne donationer.

Læs mere om den danske forening på hjemmesiden www.danishgarrison.dk
Medlemmer fra den danske klub
Medlemmer fra den danske klub "troopede" i Aalborg forbindelse med premieren på filmen "The Last Jedi". Foto: Gitte Højby Tjerrild Ove.

To dragter

Foreningens grundlag er at skabe kostumer fra Star Wars-universet, og de skal ligne dragterne fra filmene så meget som muligt. Derfor er det ikke noget, man bare går i en butik og køber. Her må opfindsomhed til:

- Det er ned i de mindste detaljer - lige fra materialer, placeringer af syninger, knapper og så videre. Nogle dele kan man købe forskellige steder i verden, nogle må man lave selv, og de skal godkendes af et udvalg, før man bliver optaget, fortæller Søren Nielsen, som indtil videre kun har to dragter selv:

Et Tie Fighter Pilot-kostume og det mere enkle Tie Reserve-kostume, som man så sent som i februar kunne se ham optræde i ved fastelavnsfesten i Sdr. Omme.

Søren Nielsen i Tie Fighter Pilot-kostume. Foto: Tomas Vahlkvist
Søren Nielsen i Tie Fighter Pilot-kostume. Foto: Tomas Vahlkvist
Foto: Tomas Vahlkvist
Da Sdr. Omme Borger & Erhverv holdt fastelavnsfest i Sdr. Omme Multicenter i februar, var mange af de voksne også klædt ud. Her er Søren Nielsen i et Tie Reserve-kostume. Foto: Lars Benkjer
Da Sdr. Omme Borger & Erhverv holdt fastelavnsfest i Sdr. Omme Multicenter i februar, var mange af de voksne også klædt ud. Her er Søren Nielsen i et Tie Reserve-kostume. Foto: Lars Benkjer

Søren elsker Star Wars

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce