Legoejer bliver atter hædret af kongehuset

Kjeld Kirk Kristiansen, nummer to fra højre, er blevet hædret med Kommandørkorset af Dannebrogordenen. Her er han fotograferet sammen med sin hustru og børnebørn i forbindelse med et arrangement i Legoland. Arkivfoto: Chresten Bergh

Legoejer bliver atter hædret af kongehuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kjeld Kirk Kristiansen er blevet hædret med Kommandørkorset af Dannebrogordenen

Billund: Legoejer Kjeld Kirk Kristiansen er netop blevet hædret af kongehuset med Kommandørkorset af Dannebrogordenen. Kjeld Kirk Kristiansen, der er bestyrelsesformand for Kirkbi A/S, er i forvejen kammerherre samt Ridder af Dannebrog.

Kjeld Kirk Kristiansen bor i Billund og er barnebarn af Legos grundlægger og søn af legoklodsens opfinder. Han var bare ti år, da hans far opfandt legoklodsen, og drengen, der senere skulle blive administrerende direktør og ejer af Lego, var ofte med, når virksomhedens udviklingsafdeling skulle finde på fremtidens produkter.

Selvom familien Kirk Kristiansen i dag er landets rigeste, og dens overhoved nu kan smykke sig med endnu et hæderstegn, er der intet fornemt over den 70-årige Kjeld Kirk Kristiansen. Han er beskedenheden selv, og man kan sagtens møde ham i den lokale brugs.

Kjeld Kirk Kristiansen er stærkt forbundet med Billund og slog på et offentligt møde for nogle år siden fast, at Lego ligger i Billund, og det bliver der ikke lavet om på.

Midt i hjembyen har han med Lego House, et bygningsværk og oplevelseshus, som er tegnet af den verdensberømte arkitekt Bjarke Ingels, sat sit markante aftryk på den lille by.

Dannebrogordenen blev indstiftet af Christian 5. i 1671. Den tildeles danskere og udlændinge for fortjenstfuld civil eller militær embedsgerning, for særlig indsats inden for kunst, videnskab og erhvervsliv eller for virke for danske interesser.

Jørgen Mads Clausen, formand for Danfoss, modtog samme hæder i forbindelse med sin 70-års fødselsdag for nylig.

Legoejer bliver atter hædret af kongehuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce