Grindsted-værket fik Inge-Lise og Ejvind til området

Inge-Lise og Ejvind Larsen har den 9. marts været gift i 50 år. Foto: Jan Kronvold

Grindsted-værket fik Inge-Lise og Ejvind til området

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Inge-Lise og Ejvind Larsen kommer begge fra Silkeborg-egnen, og det var et ledigt job på Grindsted-værket, der førte dem til området. Den 9. marts har de guldbryllup.

Sdr. Omme: Det daværende Grindsted-værk har ikke kun ført en masse skidt og forurening med sig.

Fabrikken har gennem årene også været årsag til, at folk er flyttet til området på grund af jobs.

Sådan var det også med Inge-Lise og Ejvind Larsen fra Sdr. Omme, der kom til Grindsted i 1968, da Inge-Lise Larsen fik job som laborant på fabrikken på Tårnvej. Det var også i 1968 at parret blev gift, så de kan den 9. marts fejre guldbryllup.

Og den slagfærdige Ejvind indleder samtalen med et stort grin:

- Jeg ved godt, hvem der har været bedst gift...

Han vil dog alligevel ikke uddybe om han mener det er Inge-Lise eller ham selv, men med det smørede grin han står med, mener han vist ikke sig selv.

Inge-Lise er vant til hans drillerier, og hun er bestemt ikke mundlam, så hun giver igen af samme skuffe.

- Jeg vil sige det sådan, at du har truffet rigtig mange beslutninger uden at spørge mig, siger Inge-Lise med et lige så stort et smil som Ejvind står med.

Så er den muntre tone slået an, og der står vist 1-1.

Både Inge-Lise og Ejvind kommer fra Silkeborg-området, og det var et teltbal i Øster Bording, der i 1962 førte parret sammen - og de dansede kinddans den første aften.

Blå Bog
Inge-Lise og Ejvind Larsen er henholdsvis 70 og 71 år. De kommer begge fra Silkeborg-kanten, men flyttede til Grindsted i 1968, hvor parret også blev gift.

De flyttede til Sdr. Omme i 1974 og Ejvind Larsen åbnede sit eget værksted på Tværvej i 1982. I 1985 flyttede parret til Hovedgaden 39, hvor det gamle mejeri blev omdannet til autoværksted og biludstilling.

Inge-Lise Larsen arbejdede samlet i omkring 30 år på Grindsted-værket. I 2006 overtog hun administrationen i bilfirmaet.

Parret har tre børn - Thomas på 49 år, Karsten på 46 år og Anne på 35 år og plejesønnen Steffen på 49 år.

Der er kommet syv børnebørn til.

Guldbrylluppet fejres af 86 gæster på Sdr. Omme Kro.

Blev i området

Ejvind er udlært automekaniker og Inge-Lise er uddannet laborant. Men dem var der ikke brug for så mange steder, og det var hendes far, der gjorde hende opmærksom på, at der var en ledig laborant-stilling på Grindsted-værket.

Inge-Lise Larsen tog dog ikke jobbet på Grindsted-værket lige med det samme.

- Da jeg var til samtale sagde jeg, at jeg ville tænke over det. Jeg ville helst ikke have det, så jeg gav dem ikke besked. En dag sagde min far, at de havde ringet og og spurgt, hvorfor jeg ikke gav besked. Jeg følte mig lidt presset til at tage jobbet, fortæller Inge-Lise Larsen.

Ejvind Larsen fik job som mekaniker i Billund, og de første år boede parret i Grindsted. I 1974 flyttede de til Sdr. Omme.

- Jeg arbejdede sammen med en svend i Billund, og vi blev enige om at starte noget sammen. Så vi begyndte at kigge efter egnede lokaler eller tankstationer. Det endte så med at han købte den daværende Gulf-station i Hovedgaden, hvor jeg blev ansat som svend, fortæller Ejvind Larsen.

Han arbejdede i 12 år på tankstationen, inden han den 1. oktober 1982 startede sit eget værksted på Tværvej i Sdr. Omme. Siden 2015 har han været medlem af Autopartner-kæden.

Inge-Lise Larsen arbejdede i alt omkring 30 år på Grindsted-værket og i 2006 begyndte hun at arbejde med administrationen i bilfirmaet. Hun havde ellers meldt ud, at hun ville stoppe sidste år, da hun blev 70 år. Det er dog blevet ved snakken, men hun er dog trappet ned i tid.

Elsker rejser og musik

I dag går Inge-Lise til Linedance, mens Ejvind går på jagt og spiller petanque en gang i mellem.

Parret har dog også mange fælles interesser. Blandt andet rejser. Parret går også gerne til koncerter sammen.

- Vi har været i Maastricht og høre André Rieu, men vi har også hørt Bruce Springsteen og Poul McCartney, fortæller Inge-Lise Larsen.

Guldbrylluppet fejres på Sdr. Omme Kro, hvor der kommer 86 gæster.

Grindsted-værket fik Inge-Lise og Ejvind til området

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce