Grindsted tog afsked med provsten: - Det er helt vemodigt

Lilian Høegh Tyrsted, her omkranset af børnebørn, tager afsked med kirkegængerne i Grindsted for sidste gang. Lilian går nu på pension og er flyttet til Aarhus med manden for at være mere sammen med børn og børnebørn. Foto: André Thorup

Grindsted tog afsked med provsten: - Det er helt vemodigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søndag holdt Lilian Høegh Tyrsted sin afskedsgudstjeneste i Grindsted. Provsten går på pension for at få mere tid til børnebørnene.

Grindsted: Flag gennem hele byen, høj sol og en fyldt Hedens Domkirke.

Rammerne kunne ikke have været flottere, da Grindsted og resten af Grene Provsti søndag tog afsked med provst Lilian Høegh Tyrsted. Efter at have været præst i byen i mere end 12 år og også været provst i de seneste ni af dem har hun nemlig valgt at gå på pension.

Det tog da også sin tid at få kirken tømt efterfølgende, da alle ville trykke provstens hånd med en farvelhilsen. Imens var Lilians mand, Ivan Tyrsted, i fuld gang med at forevige afskeden med kameraet.

- Det var dejligt, fantastisk og sorgmodigt på samme tid, fortalte Ivan om sin oplevelse af den sidste gudstjeneste, inden han måtte lægge kameraet til siden for en stund for også at tage imod hilsner fra de mange kirkegængere:

- Tak for lån af hende. Det er helt vemodigt, lød det blandt andet fra en ældre dame.

Alle skulle sige farvel og tak til provsten. Foto: André Thorup
Alle skulle sige farvel og tak til provsten. Foto: André Thorup

200 til afskedsreception

Takkehilsner var der flere af til den efterfølgende afskedsreception på Ungdomsgården, hvor der deltog cirka 200 mennesker.

Her holdt Lone Ovesen, formand for Grindsted Menighedsråd, og Jørgen Jessen, formand for Grene Provsti, en fælles tale, hvor de roste Lilian Høegh Tyrsted for den store indflydelse, hun har haft på blandt andet økonomi, samarbejdet med menighedsrådene og diakoniarbejdet i provstiet, hvor hun eksempelvis har været formand for Cafe Jydepotten.

- Du er typen, at når der blæser nye vinde, eller du selv kommer i modvind, så bygger du ikke læhegn, men vindmøller, sagde Jørgen Jessen.

Kirken er en vigtig stemme

Diakoni var også omdrejningspunkt for Lilians prædike til afskedsgudstjenesten.

- Temaet var kærlighed og næstekærlighed. Om hvordan vi har brug for kærlighed i vores liv. Ikke bare Jesus kærlighed i gudstjenestens rum, men også i resten af livet. Om hvilket samfund vi vil have. Der er så meget snak om manglen på varme hænder, og folk bliver presset af effektiviseringer og nedskæringer, men er det det menneskesyn, vi gerne vil have? Der kan kirken være en stemme i debatten, sagde Lilian Høegh Tyrsted om sit valg af emne.

Søndag var den sidste arbejdsdag for Lilian Høegh Tyrsted, som nu har ferie, indtil hun officielt stopper med udgangen af april. Hun fortæller, at hun kommer til at savne præstelivet i Grindsted.

- Jeg har været enormt privilegeret at kunne dele livet med folk i enten glæde eller sorg.

Er der noget, du glæder dig til at slippe for?

- Nej. Man må tage det sure med det søde. Det hører alt sammen til et rigtig liv.

Tid sammen med børnebørnene

Det er et ønske om især at få mere tid til familien, de fire børn og de snart fem børnebørn, som har fået den 65-årige provst til at gå på pension.

- Det var vemodigt, men det var en let beslutning at træffe, så dagen har også været en festdag, fortalte Lilian Høegh Tyrsted om afskedsgudstjenesten.

Selvom der ikke er et job, som skal passes mandag, er Lilian Høegh Tyrsted sikker på, at hun ikke kommer til at kede sig.

- Jeg er jo ikke udslidt, så nu skal jeg finde ud af, hvad livet ellers byder på.

Grindsted tog afsked med provsten: - Det er helt vemodigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce