Efter 45 år på job: Nu skal Bente have et fjumreår

Bente Sørensen med diplom og buket, som blev overrakt af Flemming Kristensen fra den komité på arbejdspladsen, som udpeger Årets medarbejder. Foto: Jette Seidenschnur.

Efter 45 år på job: Nu skal Bente have et fjumreår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets medarbejder hos DuPont Nutrition Biosciences i Grindsted, Bente Sørensen, er ved at takke af efter 45 års ansættelse.

Grindsted: Bente Sørensen været med, siden dengang arbejdspladsen hed Grindstedværket og frem til i dag, hvor virksomheden på Tårnvej er en del af den amerikanske DuPont-koncern

Den 30. april fratræder hun, og her på falderebet nåede hun så også at blive Årets medarbejder.

- Jeg er da glad for, og også lidt stolt over, at mine kolleger har indstillet mig til den hæder. Det synes jeg er flot af dem, siger Bente Sørensen i en pressemeddelelse fra virksomheden.

Hvor blev de år lige af? Det må jo være et tegn på, at det er en god arbejdsplads.
Bente Sørensen

Tilbage til Grindsted

Hun stammer fra Grindsted og er uddannet som kontorassistent i den daværende Opel bilforretning. Derefter arbejdede hun et par år i Aarhus og nåede også et højskoleophold, inden hun i 1973 søgte job på Grindstedværket som kontorassistent i indkøbsafdelingen.

- Dengang lå det meste af indkøbsfunktionen på Grindstedværkets kontor i Aarhus, men gradvist blev flere og flere opgaver flyttet herned, fortæller Bente Sørensen, som sideløbende steg i graderne til først indkøbsassistent og siden indkøber.

Bestiller råvarer

Da DuPont for nogle år siden overtog Danisco, blev indkøbene flyttet til en global funktion andetsteds i organisationen. Bente Sørensen er nu Material Planner, hvor hendes hovedopgave er at bestille råvarer hjem til produktionen af emulgatorer. Det er vegetabilske råvarer som palmeolie, rapsolie og fedt, som DuPont køber ind fra hele verden.

I Bente Sørensens afdeling er tre beskæftiget med at bestille råvarer hjem på den store produktion på Grindsted-fabrikken. Det er planen, at hun selv skal være med til at lære sin afløser op, når vedkommende bliver ansat fra 1. februar.

Fjumreår

Bente Sørensen synes selv, at 45 år på samme arbejdsplads lyder lidt vildt.

- Hvor blev de år lige af? Det må jo være et tegn på, at det er en god arbejdsplads, ellers var man vel ikke blevet så længe. Jeg har også altid været glad for at være her, uanset om vi har heddet Grindstedværket, Danisco eller DuPont. Her sker meget, og jeg har altid haft nogle dejlige kolleger.

Bente og hendes mand, Svend Sørensen, har en flok på seks børnebørn, som Bente Sørensen glæder sig til at få mere tid til.

Hvad hun ellers skal lave, har hun ikke taget stilling til endnu.

- Jeg har aldrig været arbejdsløs en eneste dag, så jeg tror, at jeg vil tage mig et halvt fjumreår og finde ud af, hvad jeg nu skal. Der er så mange ting, jeg gerne vil. Jeg læser rigtig meget. Jeg går og løber også meget. Det er en stor del af min hverdag, og det vil jeg holde vedlige. Jeg vil gerne ud og bevæge mig i naturen.

Sidste julefrokost

Hæderen som Årets medarbejder blev tildelt Bente Sørensen ved den store julefrokost fredag før jul.

- Det var så også sidste gang at jeg var med til julefrokost, og sådan er der jo mange ting i forbindelse med jobbet, som jeg oplever for sidste gang. Jeg ser da frem til at gå på pension, men det bliver helt sikkert også lidt vemodigt. Især at sige farvel til kollegerne. Vi har en god arbejdsplads, hvor vi er gode til at passe på hinanden, siger Bente Sørensen.

Efter 45 år på job: Nu skal Bente have et fjumreår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce