Claus Sørensen kommer hjem til Grindsted

JydskeVestkystens tidligere udgaveredaktør i Grindsted, Claus Sørensen, vender sammen med tre af sine elever hjem til Grindsted for en stund.Foto: Per Christensen

Claus Sørensen kommer hjem til Grindsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Claus Sørensen, JydskeVestkystens tidligere udgaveredaktør i Grindsted, vender for en stund tilbage til byen. Med sig har han tre tidligere elever, som alle krydser klinge på 10. klassecentret på søndag.

Grindsted: Gennem hele sin opvækst flyttede tidligere udgaveredaktør på JydskeVestkysten, Claus Sørensen, rigtig meget rundt i Jylland og på Fyn.

Det var faktisk først i Grindsted, at han fik følelsen af at høre til et sted.

- Grindsted betyder meget for mig. Det er det nærmeste, jeg kommer en hjemstavn. Efter at have boet et væld af steder føler jeg, at det ubetinget er Grindsted, jeg kommer fra, efter at jeg var der i to omgange, fortæller Claus Sørensen, der boede i Grindsted fra 1969 til 1972 og fra 1980 til 1998, hvor han og familien flyttede til Kalundborg.

 I de mange år oplevede Claus Sørensen mangt og meget, og han har naturligvis rigtig mange gode anekdoter og historier fra de i alt 21 år i Grindsted.

- Jeg husker rigtig mange sjove ting. Der er navnlig én historie, som jeg ikke var stolt af dengang. Grindsted var ved at rive "Præstegården", der lå på hjørnet af Jorden Rundt og Krogagervej, ned, da der skulle bygges rådhus på grunden. Under nedrivningen gik der ild i gården flere gange, som brandvæsnet kom og slukkede, og vi ringede jo til politiet hver gang for at høre nærmere, og en af gangene fortalte de, at der var bestemte dyr, der flygtede ud. Jeg blev kontaktet af en jagtformand, der fortalte, at der aldrig havde været sådanne dyr på grunden. Der blev jeg til grin, men jeg troede jo på det, som politiet fortalte. Det er jo ikke noget, som vi tjekker, fortæller Claus Sørensen.

Claus Sørensen
Claus Sørensen er født i København i 1948.Som 18-årig blev han elev på Vejle Amts Folkeblads daværende redaktion i Grindsted.

Efter sin tid i militæret og nogle års arbejde som journalist og redaktør for Dagbladet Vestkysten i Vojens og Sønderborg, vendte han i 1980 tilbage til Grindsted.

Her blev han redaktør på Dagbladet Vestkysten frem til 1991, hvor JydskeVestkysten blev født og Claus Sørensen blev udgaveredaktør for Nordudgaven, der bestod af Grindsted, Varde og Tarm. Han var redaktør frem til november 1998, hvorefter han flyttede til Kalundborg, da han blev ansvarhavende chefredaktør for Kalundborg Folkeblad og direktør i Medieselskabet Nordvestsjælland, Holbæk-Kalundborg, hvilket han var frem til 2011, hvor Kalundborg Folkeblad og Holbæk Amts Venstreblad blev til Dagbladet Nordvestnyt.

Siden 2013 har han været selvstændig med kommunikations-firmaet CLS Media.

Læserne husker

Historien om dyrene foregik i hans elevtid på Vejle Amts Folkeblad i Grindsted, og da han vendte tilbage til Grindsted i 1980 mødte han én der sagde, at det var da dig, der skrev om de der dyr.

- Så det med at man siger, at læserne ikke husker, det passer ikke, siger Claus Sørensen.

Han mener, at Grindsted var en god by at være journalist i. En by, hvor der var både by og land, og at han oplevede en spændende tid.

- Det var ikke på grund af byen, vi flyttede, men jeg tog imod en udfordring, da vores søn Kristoffer var flyttet hjemmefra og Astrid var på vej til det. Jeg ville undgå, at de fik lige så mange skoleskift, som jeg havde, fortæller Claus Sørensen. 

I Kalundborg oplevede han mange ligheder med Grindsted. Der skulle også kæmpes lidt mere for tingene end i de større byer.

- Der er nu gået 19 år, men for mig er Grindsted stadig mit udgangspunkt. En følelse af "hjem", og jeg kunne godt forestille mig at bo i Grindsted igen, siger Claus Sørensen.

Han glæder sig meget til at komme "hjem" og møde sine gamle elever Christian Jensen, nu chefredaktør på Politiken, Simon Andersen, nu nyhedschef på Radio 24syv og Hakon Redder, der nu er udlandsredaktør på Børsen til arrangementet "Grindsted - Herfra min verden går", der foregår søndag den 29. oktober i 10. klasse Centret i Tinghusgade.

- Jeg glæder mig til at komme "hjem" og høre de tre fortælle. Det bliver sjovt, og der er et par ting, som jeg vil kræve sandheden fra dem, og der er også mange ting, at spørge ind til, siger Claus Sørensen.

Claus Sørensen kommer hjem til Grindsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce