70 år: Bent Fasterholdts liv har været fyldt med biler

Bent Fasterholdt i sin gamle Ford, der blot er en af de hjemmerenoverede biler, har har stående i sit garageanlæg. Foto: Keld Stampe.

70 år: Bent Fasterholdts liv har været fyldt med biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv kalder Bent Fasterholdt, nu forhenværende Mitsubishi og Suzuki forhandler i Billund, sig med et glimt i øjet en af Billunds få indfødte. Snart kan han fejre sin 70 års fødselsdag.

Billund: Torsdag den 22. marts kan Bent Fasterholdt fejre sin 70 års fødselsdag. Og det er en fødselar, der kan se tilbage på et aktivt liv fyldt med biler. Han er opvokset på Granvej i Billund som nummer to i en søskendeflok på fire, og det med bilerne har han haft helt tæt på, siden han var helt lille. Hans far var nemlig selvstændig automekaniker.

Bent Fasterholdt valgte da også at gå i faderens fodspor, så efter syv års skolegang kom han i lære som mekaniker hos netop sin far.

Allerede som 17 årig begyndte han at opkøbe skadede biler for at sætte i dem stand og sælge dem videre.

- Jeg kunne jo lide at skrue på biler, så det gjorde jeg så i stedet for at tage i byen med kammeraterne. De var til gengæld flittige til at kigge forbi mig. Også midt om natten, når de kom hjem fra bal. For de vidste godt, at jeg sandsynligvis arbejdede, fortæller Bent Fasterholdt.

Jeg kunne jo lide at skrue på biler, så det gjorde jeg så i stedet for at tage i byen med kammeraterne.
Bent Fasterholdt

Ninna blev hans livsledsager

Og det var på den måde Bent Fasterholdt mødte Ninna, som skulle vise sig at blive hans livs udkårne.

- Engang tog en af kammeraterne hende med om til mig, og så stjal jeg hende, forklarer han med et stort grin.

Det unge par blev gift, da han var 20 og hun var 21, og i 1970 købte de som 22-årige Shell tankstationen i Billund, som de skulle overtage den 1. april 1970. Planen var, at Ninna skulle passe tanken, og Bent skulle passe værkstedet og kun tage de biler ind, han selv kunne klare.

Planer ændrer sig

Ideen med, at de ville klare alle dagens opgaver selv, skulle vise sig gå fløjten. Der kom både svende og lærlinge på lønningslisten.

- Gennem årene tror jeg, at vi har udlært flere end 50 lærlinge, siger Bent Fasterholdt.

I 1985 blev forretningen udvidet til at være Mitsubishi forhandler, og i 2009 kom også Suzuki på programmet. I mellemtiden var der desuden kommet tre børn til.

Og i dag er det børnene, der i dag står bag forretningen. Datteren Laila driver tanken, mens sønnerne Michael og Torben tager sig af henholdsvis bilsalg og værksted.

En aktiv pensionisttilværelse

Bent Fasterholdt er således i gang med sin pensionisttilværelse, om end det er en aktiv en af slagsen. Han passer en vognpark for en privatperson, og så hjælper han stadig til i virksomhedens salgsafdeling i én weekend om måneden, så Michael kan få fri. Og så skruer han ivrigt på veteranbiler og knallerter i garageanlægget i hjemmet på Kløvermarken.

- Vi er nogle stykker med interesse for veterankøretøjer, der mødes her hver mandag, og så skruer og hygger vi os sammen, fortæller han.

Bent Fasterholdts seneste påfund er "drengerøvsture" ud i det blå på hjemmerenoverede veteran knallerter.

- Vi er en flok kammerater, der er begyndt at køre på sommertogt. I 2016 kørte vi til Skagen og sidste år var vi Fyn rundt. Planen er, at vi i år først tager til Sylt for derefter at køre lidt rundt i Nordtyskland. Hjemturen tager vi så via Gendarmstien og op ad den jyske østkyst, fortæller han.

Fødselsdagen fejres med et åbent hus arrangement for familien, venner, naboer, kunder, forretningsforbindelser og kolleger fra kl. 15-18 på selve dagen i privaten på Kløvermarken 1.

70 år: Bent Fasterholdts liv har været fyldt med biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce