Tina kan tale med de døde: - Der er altid er nogen, som passer på mig

- Jeg har haft evnen, siden jeg var en lille pige, men fik altid at vide, at jeg havde en livlig fantasi. Jeg har holdt det inde i mig selv, fordi jeg blev kaldt underlig og blev mobbet, men nu er jeg 50 år og er ligeglad med, hvad andre tænker og mener om mig. Og måske kan det også give folk en forklaring på, hvorfor jeg er den, jeg er, og hvorfor jeg var en enspænder, da jeg gik i skole, siger Tina Laurenzia Glochau Karger om sin evne til at tale med de døde. Foto: Mette Christine Schulz

Tina kan tale med de døde: - Der er altid er nogen, som passer på mig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50-årige Tina Laurenzia Glochau Karger har altid været en enspænder. Siden hun var en lille pige, har hun kunnet se og tale med de døde, og det gjorde, at hun blev moppet og kaldt underlig af sine skolekammerater. Nu er Tina klar til at bruge sin unikke evne til at hjælpe andre med at få svar på deres spørgsmål.

Hostrupskov: - Det er på tide at melde ud, at jeg har denne evne.

Sådan begynder samtalen med Tina Laurenzia Glochau Karger i sofaen i hjemmet i Hostrupskov. Her sidder hun med sit røde hår, de lange perfekte negle og den flotte makeup og ligner den Tina, vi kender fra Karger Beauty på gågaden. Men Tina rummer meget mere bag det flotte ydre. Hun bærer på en historie om en barndom, hvor hun blev kaldt underlig og blev mobbet i skolen, fordi hun kan noget, som få andre kan. Hun kan nemlig tale med de døde.

- Jeg har haft evnen, siden jeg var en lille pige, men fik altid at vide, at jeg havde en livlig fantasi. Jeg har holdt det inde i mig selv, fordi jeg blev kaldt underlig og blev mobbet, men nu er jeg 50 år og er ligeglad med, hvad andre tænker og mener om mig. Og måske kan det også give folk en forklaring på, hvorfor jeg er den, jeg er, og hvorfor jeg var en enspænder, da jeg gik i skole, fortæller hun.

Der vil måske være nogen kunder, som siger, at "vi skal ikke ind til den heks," men indtil videre har reaktionerne kun været positive
Blå bog
  • Tina Laurenzia Glochau Karger er opvokset på Als.
  • Hun er uddannet som materialist hos Matas Peter Kock Jr. I Sønderborg og tog senere en lederuddannelse og uddannelsen til makeup artist og negletekniker.
  • I 2005 overtog hun Matas-butikken, men allerede i 2007 solgte hun den til kapitalfonden CVC.
  • Hun blev herefter ansat som citychef i Sønderborg Handel og kørte ved siden af sin klinik Karger Beauty.
  • I 2014 købte hun "Dit Parfumeri" på gågaden i Aabenraa, som i dag hedder Karger Beauty.
  • Hun er gift med revisor Kaj Glochau og har to børn fra et tidligere ægteskab.

Min far er min beskyttende engel

Evnen er en evne, som kvinderne i familien har på forskellige niveauer. Hendes mor kan f.eks. mest fornemme, at der sker noget bestemt, mens Tina klart kan se de døde og tale med dem. Den evne gør, at hun altid føler, at der er nogen, som passer på hende, og hun aldrig er alene.

- Jeg havde min første oplevelse som syv-årig, hvor jeg en morgen var på vej til købmanden i Vemmingbund og så to mænd klædt i fint tøj, som dansede og havde det sjovt. De ville have mig til at gå med, men jeg sagde klart nej, og de forsvandt. I mine ungdomsår fik jeg lov til at være i fred, men da min far døde, udviklede det sig. Da var jeg 24 år, men jeg kom mig let over hans død, for han er stadig hos mig. Jeg kan se og tale med ham, og jeg kan lugte ham, og han er her altid. Han var bagermester og står altid med mig i køkkenet, når jeg bager. Hvis jeg skal til at bruge en ingrediens, han ikke mener, jeg kan bruge, så siger han tydeligt nej. En gang blev han ved med at slukke for min vægt, så jeg ikke kunne komme til at måle af, fordi han mente, at det var en forkert ingrediens, smiler hun ved mindet.

Faderen er hendes beskyttende engel, som har hjulpet hende i flere situationer, hvor hun har tænkt for længe over, hvad hun skulle gøre.

- Så har han sagt, at nu bliver jeg nødt til at handle. Han har også været med mig, når jeg har skrevet under på vigtige dokumenter og husket mig på, at jeg skulle indbetale moms, fortæller hun.

Jeg er bare et talerør

Døden har altid været en naturlig del af Tinas liv, for forældrene blev begge syge, da hun var teenager, og derfor tog de altid afsked med hinanden, som om de aldrig skulle se hinanden igen. I dag tænker hun også selv på døden og har en bog, hvor hun skriver ned, hvordan hun gerne vil tage afsked med denne verden.

- Her skriver jeg f.eks. hvilke salmer, jeg gerne vil have, der bliver sunget til min begravelse, og hvilke blomster, der skal være. Vi ved jo aldrig, hvornår det sker, men jeg tror, at vi alle er født med et stempel i nakken med vores udløbsdato på. Vi kender den bare ikke, siger hun.

Når hun i dag hjælper folk med at få kontakt til deres kære afdøde, er det også ofte spørgsmålene om selve døden, de gerne vil have svar på.

- Hvis det har været på grund af sygdom, så vil de gerne vide, om den afdøde led, og hvad personen tænkte på til sidst. Der er måske også mange personlige ting, som de ikke har fået svar på. Jeg giver dem svaret lige meget, hvordan svaret er, for jeg er bare et talerør. Hvis svaret er hårdt, får de det sådan, fortæller hun.

Gav anonymt tip til politiet

Tina har også oplevet døde, som gerne ville give en besked til deres efterladte, fordi de døde pludseligt og ikke nåede det.

- Det kan være, hvor forsikringspapirerne ligger, men jeg fik også for 20 år siden pludselig besøg af en myrdet teenagepige, som gerne ville fortælle, hvor hun lå begravet, fordi politiet kunne ikke finde hendes lig. Den oplysning gav jeg anonymt videre, så dusøren kunne gå til familien, og et par dage efter kunne jeg læse i avisen, at de havde fundet hende der, hvor hun sagde, at hun lå, fortæller Tina.

Hun har været på kursus for at lære at åbne og lukke for kanalerne, så de døde ikke hele tiden kontakter hende. F.eks. er butikken på gågaden lukket område, og hun har heller ikke sine clairvoyante behandlinger her. Dem har hun i Laurenzias Univers i Rødekro, og den 25. september holder hun foredrag i NygadeHuset med overskriften "Mit liv med mine usynlige venner".

Hvordan reagerer folk?

Hun lægger ikke skjul på, at hun er lidt nervøs for folks reaktion på hendes clairvoyante evner. Men hun kan mærke, at hun har fået det bedre efter hun er blevet åben omkring sine evner.

- Der vil måske være nogen kunder, som siger, at "vi skal ikke ind til den heks," men indtil videre har reaktionerne kun været positive. Jeg kan mærke, at jeg er blevet mere let og glad efter jeg har åbent op om mine evner og nu står ved den, jeg er. Det er en gave, jeg har fået, og jeg har altid nogen, som passer på mig, siger Tina Laurenza Glochau Karger.

Tina kan tale med de døde: - Der er altid er nogen, som passer på mig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce