Vi bruger cookies!

jv.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.jv.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere

Politikere har samme madsmag

Politikere fra Aabenraa Kommune havde det sjovt under receptionen for bogen "Smagen er Sønderjylland". Foto: Timo Battefeld

Politikere har samme madsmag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne i Aabenraa Kommune mener ikke det samme, men de har samme madsmag. Det afslørede de under receptionen for den nye bog "Smagen er Sønderjylland".

Aabenraa: Blandt de mange gæster, der torsdag dukkede op på restauranten Under Sejlet i Aabenraa til receptionen for den nye madbog "Smagen er Sønderjylland", var der også en del politikere. De var for en gang skyld helt enige, og enigheden gik ud på, at de alle er vilde med sønderjysk mad.

- Jeg spiser sønderjysk mad med råvarer, der er lokalproduceret, hver dag, siger Mogens Dall, der er folketingskandidat for Venstre.

Folketingskandidatens favoritret er hvidkålsbudding.

- Det smager fantastisk, og så skal der masser af rødbeder til. Jeg får det desværre alt for sjældent, siger Mogens Dall.

Det er Rikke Buthler, Mette Christine Schulz, Palle Sørensen og Jesper Rais, der har lavet bogen "Smagen er Sønderjylland". Den håber Socialdemokratiets borgmesterkandidat i Aabenraa, Karsten Meyer Olesen, at hans kone får læst grundigt igennem.

- Jeg er jo sønderjyde og kommer fra Padborg, og vi fik ofte sønderjysk mad. Min udfordring er min bornholmske kone. Hun vil eksempelvis ikke spise grønlangkål. Jeg håber, bogen kan være med til at inspirere hende, siger Karsten Meyer Olesen.

Jeg er sønderjyde, så sønderjysk mad er lige mig.
Povl Kylling Petersen
Smagen er Sønderjylland
Smagen er Sønderjylland er lavet af Rikke Buthler, Mette Christine Schulz, Palle Sørensen og Jesper Rais.Bogen er en kærlighedserklæring til Sønderjylland, til maden, til kagerne og til traditionerne.

I bogen finder man masser af opskrifter på sønderjysk mad, og der er også 21 opskrifter på det berømte sønderjyske kaffebord. 

Elsker risengrød

Philip Tietje (V), der er formand for vækst- og udviklingsudvalget i Aabenraa Kommune, er også tilhænger af de klassiske sønderjyske retter.

- Vi får altid traditionel sønderjysk mad ved højtider. Nytårsmenuen med hamburgerryg, kølpølser, grønlangkål, hvide og brunede kartofler og flæsk er blandt favoritterne. Vi har tit snakket om at prøve noget nyt, men det sker ikke, siger Philip Tietje.

Det var medforfatter Rikke Buthler, der bød de mange gæster Under Sejlet velkommen. Hun kaldte bogen for et kærlighedsbarn. Den opfattelse har formanden for social- og sundhedsudvalget, Povl Kylling Petersen (S), måske ikke helt, men han har en forkærlighed for sønderjysk mad.

- Jeg er sønderjyde, så sønderjysk mad er lige mig. Jeg er samtidig så heldig at have en kone, der er god til at lave sønderjysk mad, siger Povl Kylling Petersen, der også afslørede sin favoritret.

- Det er risengrød, selv om det ikke er sønderjysk.