Marianne har valgt: Ændrer åbningstider for at passe syg mand

Ejer af Nettoline i Rødekro, Marianne Jakobsen, håber, at kunderne har forståelse for, at hun bliver nødt til at skære i åbningstiderne for at være ved sin mands side, når han skal igennem en mini-transplantation på Rigshospitalet til sommer.Foto: Mette Christine Schulz

Marianne har valgt: Ændrer åbningstider for at passe syg mand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ejer af Nettoline, Marianne Jakobsen, skal til sommer pendle mellem bopælen i Møgeltønder, butikken i Rødekro og Rigshospitalet i København, hvor hendes mand skal igennem en risikofyldt mini-transplantation. Da hun er den eneste medarbejder i butikken, får det konsekvenser for åbningstiderne, men hun håber på, at ærligheden giver forståelse.

Rødekro: Hvad gør man, når man er selvstændig uden medarbejdere og står med en kræftsyg mand, som skal indlægges på Rigshospitalet i op til otte uger?

Man må tænke kreativt og bede om hjælp og forståelse, og det er, hvad 53-årige Marianne Jakobsen bliver nødt til at gøre til sommer. Her er hun nødsaget til at skære i åbningstiderne i sin butik Nettoline i Rødekro for at være ved sin mands side, og det håber hun, at kunderne vil forstå.

- Min mand har brug for mig, og jeg har tænkt over, hvordan jeg kan kombinere min butik med at være hos ham. Jeg er nået frem til, at jeg helliger mig butikken fra mandag til torsdag, og så tager jeg til København og er der weekenden over. Sådan kan jeg bedst få det til at hænge sammen, forklarer hun.

Marianne Jakobsen er en kvinde, som handler, og derfor var hun heller ikke i tvivl, da hun for tre år siden fik muligheden for at åbne Nettoline i Rødekro. Trods det faktum, at hendes mand var syg af blodkræft, og hun vidste, at han skulle have en knoglemarvstransplantation på et tidspunkt, sagde hun ja, fordi det var hendes store drøm.

- Jeg har prøvet meget i mit liv, men da jeg var i praktik i en Nettoline for nogle år siden, forelskede jeg mig i faget. At sælge med hjertet, finde den rigtige løsning til kunderne og komme med idéer og give bolde op til kunderne, det er lige mig. Der var dog ikke mange, som troede på mig dengang, men det gjorde min mand, og han hjalp mig økonomisk i gang. Jeg vidste godt, at på et eller andet tidspunkt skulle han have en knoglemarvstransplantation, men jeg vidste ikke, om det blev om 2 eller 20 år. Hvis jeg skulle leve efter min mands sygdom, så kunne jeg ikke være andet en gratis handicapmedhjælper, og det er ikke mig, forklarer hun.

Blå bog
Marianne Jakobsen53 år.

Gift og bor i Møgeltønder.

Mor til tre drenge i alderen 20 til 27 år samt bonusmor til tre børn.

Hun ejer Nettoline i Rødekro, som åbnede for 3 år siden
Marianne Jakobsen har også en kunstner gemt i sig og laver blandt andet disse specielle stænkplader til køkkenet, som kunderne er med til at bestemme farverne på.Foto: Mette Christine Schulz
Marianne Jakobsen har også en kunstner gemt i sig og laver blandt andet disse specielle stænkplader til køkkenet, som kunderne er med til at bestemme farverne på.Foto: Mette Christine Schulz

Nettoline er min drøm

Hun lægger ikke skjul på, at det har været hårdt at starte ny forretning samtidig med udfordringerne i familien, som også tæller en udviklingshæmmet søn, men Marianne gik efter drømmen, fordi hun brændte for det.

- Jeg ville prøve lykken, for jeg ville ikke længere være lønmodtager, men have friheden til at gøre tingene som jeg har det bedst med, og det her var og er stadig min drøm. Her er jeg min egen lykkes smed, og det gør mig godt at være her - at komme ud og gøre det, jeg elsker. Jeg bor i Møgeltønder, og køreturen herover bruger jeg til at lade op og læsse af på, og til at få sat system på tingene inde i mit hoved, fortæller Marianne Jakobsen, som kalder sig selv mentalt stærk.

Den 53-årige kvinde havde nogle hårde oplevelser i sin barndom, som har formet hende til en kvinde, som har sine meninger og står ved dem.

-Jeg mistede mine forældre i en alder af 22 og 26 år, og jeg levede med sygdom, fra jeg var 10 år, så det var en hård oplevelse. Jeg tror, mange ville gå ned på sådan en oplevelse, men jeg har i stedet fået hår på brystet af det. Hvis jeg ikke havde haft de oplevelser i min barndom, var jeg måske gået ned på det, der sker i mit liv nu. Men det gør jeg ikke, fordi man udvikles med de oplevelser, man har, og det betyder blandt andet, at jeg i dag ikke lever mit liv efter at behage andre, understreger hun.

Vil helst være ærlig

Hun er heller ikke bleg for at fortælle, at hun går til psykolog, for selvom man er mentalt stærk, så kan man godt bruge professionel hjælp til at få styr på alle tankerne.

- Det har været og er stadig en følelsesmæssig rutsjetur. De seneste otte måneder har været ind og ud af sygehuset, så jeg tager en dag af gangen. Psykologen er mit pusterum, og det er den måde, jeg kommer igennem det her på, fortæller hun.

At få en knoglemarvstransplantation er en risikofyldt operation, og derfor er Marianne Jakobsen naturligvis bange for, om alting går godt. Der er nemlig både selve behandlingen, men også tiden efter, hvor der kan komme komplikationer, og derfor vil hun gerne være ved sin mands side.

- Jeg har været i tvivl om, jeg skulle nøjes med at sætte en seddel på døren med de ændrede åbningstider, når det bliver aktuelt. Men så opstår der nemt rygter. Jeg vil hellere være ærlig og melde ud, at nu holder jeg mindre åbent et stykke tid, fordi jeg skal hjælpe min mand. Men jeg skal nok stadig tage telefonen og svare på mails fra København. Det vil give mig mulighed for at flytte fokus og det er jo en dejlig mulighed i min situation, smiler Marianne Jakobsen.

Marianne har valgt: Ændrer åbningstider for at passe syg mand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce