Anne nægtede at lære at spille bridge: I dag er hun helt bidt af det

For 43-årige Anne Erholt har bridge fået en stor betydning. Hun spiller nemlig sammen med sin mor, og de har deres helt egen kvalitetstid ved bridgebordet, mens de spiller det taktiske kortspil. Foto: Claus Thorsted

Anne nægtede at lære at spille bridge: I dag er hun helt bidt af det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For 43-årige Anne Erholt var bridge et kortspil, hendes mor spillede. Lige indtil Anne prøvede spillet, for da blev hun bidt af bridge. I dag har hun kvalitetstid med sin mor, mens de deler deres fælles interesse.

Aabenraa: - Jeg lærer at spille bridge, når du lærer at dykke.

I mange år lød det sådan fra Anne Erholt, når hendes mor prøvede at få hende til at prøve bridge. Men for fem år siden ændrede den i dag 43-årige kvinde mening.

- Min mor fik en depression og ville ikke spille mere. For at prøve at hjælpe hende, sagde jeg: "Hvis jeg nu lærer at spille bridge, vil du så spille med mig?" De første to gange til undervisning tænkte jeg, at det her lærer jeg aldrig. Men så blev jeg bidt af det, og i dag ville jeg ønske, at jeg var begyndt at spille bridge tidligere, siger Anne Erholt.

Det avancerede kortspil har fået en stor betydning for Anne og hendes mors forhold. Nu har de tid sammen kun de to, hvor de dyrker den fælles interesse, og i dag, hvor moderen har det godt igen, er de makkere og spiller sammen en gang i ugen i Aabenraa Bridge Center samt til turneringer.

- Vi har fået et helt andet forhold. Jeg nyder den tid, jeg har sammen med min mor. Vi har vores egen mor-datter-tid, selvom jeg er 43 år og hun er 66 år, siger Anne Erholt.

Åbent hus i bridgecentret
Søndag den 26. august holder Aabenraa Bridge Center åbent hus fra klokken 13.00, hvor alle interesserede er meget velkomne til at besøge klubben og prøve at spille bridge. Det er gratis, uforpligtende og en mulighed for at teste, om bridge kunne friste.

Et super fedt spil kort

I Annes barndom blev der altid spillet kort - både derhjemme og hos mormor. Senere på handelsskolen var det whist, hun spillede, men bridge er noget helt andet, fordi man skal være strategisk og tænke taktisk.

- Hvis man kan lide at spille kort, så vil man elske bridge. Man tager den lige en tak videre, fordi der er meget taktik, og man bruger hjernen lidt mere end ved f.eks. whist. Hjernen bliver trænet, og det kan jo være med til at forebygge demens, så det er en god investering at bruge hjernen. Når man først begynder på bridge, så tror jeg ikke, at man slutter igen. Jeg kommer til at tage det med mig i graven, for jeg hygger mig virkelig med det, siger Anne Erholt.

Det eneste, hun ærgrer sig over, er det renommé, som bridge har fået. At det er et meget prestigefyldt spil, og at det kun er den ældre generation, som spiller det.

- I dag er bridge for alle, men i Sønderjylland er det stadig meget den ældre årgang, som spiller det. Sådan er det slet ikke, bare når du kommer til Kolding. Her er der mange unge, og andre steder spiller der lavet rene lejre, hvor unge spiller kort. Her i Aabenraa gør man nogle rigtig gode tiltag med blandt andet skolebridge på friskolen og jeg håber at flere får øjnene op for spillet, for det er et super fedt spil kort, siger Anne Erholt.

Anne nægtede at lære at spille bridge: I dag er hun helt bidt af det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce