Verdens hurtigste svømmer på den forkerte dag

Den danske svømmer Rikke Møller Pedersen, der den 9. januar fylder 30 år, er verdens hurtigste i 200 meter brystsvømning. Arkivfoto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Verdens hurtigste svømmer på den forkerte dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rikke Møller Pedersen, der onsdag 9. januar fylder 30 år, satte verdensrekord i semifinalen, men blev toer i finalen i 200 meter bryst ved langbane-VM i 2013.

Den danske svømmer Rikke Møller Pedersen er den kvinde i historien, der hurtigst har tilbagelagt 200 meter brystsvømning.

Ved langbane-VM i 2013 brugte Rikke Møller Pedersen, der onsdag den 9. januar fylder 30 år, 2 minutter og 19,11 sekunder på at tilbagelægge de 200 meter i bassinet i Barcelona. Alligevel måtte hun rejse hjem fra den spanske storby med en sølvmedalje. Verdensrekorden blev så at sige sat den forkerte dag.

Det var nemlig i semifinalen torsdag 1. august, at hun satte rekorden. Men i fredagens finale måtte hun nøjes med andenpladsen. Russeren Yulia Efimova var over et halvt sekund hurtigere.

Skuffelsen var tydelig, da den danske verdensrekordindehaver kravlede op ad bassinkanten efter finalen.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Lige nu er jeg lidt skuffet. Det var et godt løb, og jeg kæmpede og forsøgte at nå forrest. Men det lykkedes ikke, sagde en mærket Rikke Møller Pedersen direkte på tv.

Efter at have sundet sig et par minutter mere fortalte hun til Politiken, at hun hellere ville have vundet VM-guld end at være verdensrekordindehaver.

- Medaljer består, og rekorder forgår, så jeg ville gerne have byttet, sagde hun.

Slidt skulder

Sølvmedaljen i Barcelona er hendes eneste metal vundet til et langbane-VM. Til gengæld har hun hele 24 andre medaljer, der er vundet ved enten langbane-EM, kortbane-EM eller -VM. Dertil kommer en olympisk bronzemedalje fra Rio de Janeiro. Her var hun en del af den succesfulde danske holdkap, der blev nummer tre i 4 x 100 meter medley.

Hun håber på at kunne levere endnu en toppræstation ved OL i Tokyo i 2020, men måske siger kroppen nej. Det fortalte hun til Jyllands-Posten i november.

- Siden OL i Rio har jeg døjet med smerter i skuldrene. Da jeg endelig blev skannet, fik jeg at vide, at jeg har slidt halvdelen af min højre ledlæbe i højre skulder af, sagde Rikke Møller Pedersen.

Hun forklarede, at hun nu har sat jagten ind på at finde specialister, der kan genoptræne hende.

Verdens hurtigste svømmer på den forkerte dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce