Tidligere borgmester, Gunnar Juul, er død, 95 år

Gunnar Juul var en markant borgmester i den tidligere Rødding Komune. Han blev 95 år. Arkivfoto: Joan Karlsen

Tidligere borgmester, Gunnar Juul, er død, 95 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire perioder fra 1974 og frem til 1990 fik Gunnar Juul som borgmester i den tidligere Rødding Kommune. Som landmand var han samtidig med i de omfattende ændringer, der skete omkring mejeristrukturen.

RØDDING: Tidligere landmand og mangeårig borgmester Gunnar Juul, Rødding, er død. Han blev 95 år.

Gunnar Juul var en af de politiske sværvægtere i den tidligere Rødding Kommune. Han kendte om nogen det politiske spil, og bag et venligt og sympatisk væsen gemte sig også en dreven og dygtig politiker og forhandler.

I perioden fra 1974 og frem til udgangen af 1989 sad han sikkert i borgmesterstolen - og kunne regere med absolut Venstre-flertal i kommunalbestyrelsen i Rødding. Hans lokalpolitiske karriere begyndte allerede i midten af 60'erne, da han blev opstillet og valgt til det daværende sogneråd i Rødding. Det betød, at han også var involveret, da den forrige kommunalreform skulle på plads i 1970.

I den nye storkommunes første periode blev Gunnar Juul viceborgmester, men fire år efter, da den første borgmester Christian Olling, Skodborg, trådte tilbage, blev det Gunnar Juuls tur. Med 16 år på posten var det i høj grad under Gunnar Juuls styring, at Rødding Kommune blev formet og udviklet.

 

Begravelse
Gunnar Juuls begravelse foregår torsdag den 23. marts.Det sker klokken 13.00 fra Rødding Frimenighedskirke.

Fra Østermarken

Gunnar Juul var gårdejer på Rødding Østermark. Med køer på mark og i stald var Gunnar Juul særdeles medvirkende til at beslutte de omfattende ændringer omkring mejeristrukturen. Han rystede ikke på hånden, da en lang række mejerier blev sammenlagt - først i det gamle Haderslev Vesteramt og siden, da mejeriselskabet Danmark (MD) blev dannet.

Politisk var det ikke kun på den lokalpolitiske scene, at Gunnar Juul nød stor tillid. I en årrække var han formand for Kommuneforeningen i Sønderjyllands Amt, og fra 1982 og frem til sin fratræden sad han også i bestyrelsen for Kommunernes Landsforening. Talrige ture rundt i landet gav ikke blot et yderligere indblik i politik i bredere perspektiv, det gav samtidig også bekendtskaber rundt omkring i Danmark.

Efter at Gunnar Juul overlod borgmesterposten til Peter Holst, besluttede den tidligere borgmester i offentligheden at blande sig uden om, men hjemme i parcelhuset på Højskolevænget fulgte han fortsat grundigt med i form af avislæsning og talrige nyhedsudsendelser.

Gunnar Juul havde hustruen Musse som det private bagland. Hun døde for omkring 14 år siden. Gunnar Juul efterlader sig sønnen Jørrn Erik og datteren Kirsten.

Tidligere borgmester, Gunnar Juul, er død, 95 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce